Δίαιτα αποτοξίνωσης τριών ημερών με μπανάνα

Η δίαιτα με μπανάνα κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Δίαιτα αποτοξίνωσης τριών ημερών με μπανάνα

Η μπανάνα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φρούτο που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου.

Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου.

Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου, το άτομο νιώθει αδυναμία και κούραση, ενώ συχνά ταλαιπωρείται από κράμπες.

Δίαιτα μπανάνας

Υπάρχουν πολλές δίαιτες με μπανάνα που υπόσχονται απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το λιγότερο είναι δύο κιλά σε τρεις ημέρες. Ένα πλεονέκτημα της διατροφής με μπανάνα είναι ότι δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού. Στον αντίποδα, τo πιο σημαντικό μειονεκτήμα μιας τέτοιας δίαιτας για διάστημα άνω των τριών ημερών είναι η ανεπάρκεια σημαντικών θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό.

banana diaita

Δεν είναι κατάλληλες όλες οι μπανάνες

Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε πράσινες ή πολύ άγουρες μπανάνες καθώς και τις πολύ μικρές. Επιλέξτε μπανάνες σε έντονο κίτρινο χρώμα, κανονικού μεγέθους.Επιπλέον, οι αποξηραμένες μπανάνες δεν ενδείκνυνται καθώς έχουν περισσότερες θερμίδες από τις φρέσκες μπανάνες. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανητές . Επομένως, προτιμάτε μόνο φρέσκες, ώριμες, μεγάλες και κίτρινες μπανάνες.

Πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών με μπανάνα

Φάτε τρεις έως πέντε μπανάνες και πιείτε τρία έως τέσσερα φλιτζάνια γάλα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πλάνο είναι το εξής: τρώτε μια μπανάνα, πίνετε ένα ποτήρι γάλα.

Μετά από 2 ώρες τρώτε ξανά μια μπανάνα, περιμένετε περίπου μισή ώρα και πίνετε ένα ποτήρι γάλα.Η τελευταία μπανάνα πρέπει να τρώγεται το αργότερο στις οκτώ το βράδυ. Υπάρχει μια άλλη παραλλαγή αυτής της δίαιτας: μπορείτε να συνδυάσετε την κατανάλωση φρέσκων μπανανών με ένα smoothie από μπανάνα και γάλα για να διαφοροποιήσετε το πλάνο των γευμάτων σας.

Να θυμάστε ότι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αφιερώστε 20 λεπτά για άσκηση καθημερινά.

Πηγή: betterme.world

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved