Πέντε απλοί τρόποι να περιορίσετε τις θερμίδες (vid)

Πώς θα καταφέρετε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες χωρίς να κάνετε δίαιτα.

Πέντε απλοί τρόποι να περιορίσετε τις θερμίδες (vid)

Η σωστή ποσότητα τροφής που καταναλώνετε καθημερινά θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε με ποιους τρόπους μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Έχουμε και λέμε:

Κόψτε τα καρυκεύματα

Ακόμα κι αν το μέγεθος της μερίδας είναι σωστό, οι πρόσθετες σάλτσες και τα καρυκεύματα όπως κέτσαπ ή μαγιονέζα μπορούν δυνητικά να προσθέσουν περισσότερες θερμίδες στο φαγητό σας. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα μπορεί να περιέχει έως και 57 επιπλέον θερμίδες; Και μπορεί να μην σας φαίνονται υπερβολικές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας όταν πρόκειται να προσθέσουν σάλτσα στα γεύματά τους. Κόβοντας ή αφαιρώντας εντελώς αυτά τα καρυκεύματα από το φαγητό σας μπορείτε να μειώσετε το περιεχόμενο θερμίδων σημαντικά το οποίο θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα και την απώλεια βάρους.

Πιείτε τον καφέ σας μαύρο

Ο καφές ή το τσάι είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσουν τη μέρα τους οι περισσότεροι άνθρωποι . Αλλά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ίσως θελήσετε να μειώσετε την κρέμα και τη ζάχαρη: ακόμη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μπορεί να προσθέσει έως και 16 θερμίδες στον καφέ ή το τσάι σας. Και πάλι, αυτό δεν φαντάζει υπερβολικό, αλλά καθώς οι περισσότεροι πίνουν τουλάχιστον 2-3 φλιτζάνια καφέ όλη την ημέρα, οι θερμίδες αθροίζονται. Εάν μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο, θα δείτε διαφορά και στο βάρος σας.

Φάτε αργά και χωρίς περισπασμούς

Ο έλεγχος του τι τρώτε είναι ένας τρόπος για να διαχειριστείτε καλύτερα την πρόσληψη θερμίδων και να αποτρέψετε τον εαυτό σας από υπερκατανάλωση τροφής. Ένας άλλος εξίσου χρήσιμος τρόπος είναι να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο τρώτε. Σύμφωνα με ορισμένες επιστημονικές μελέτες, όταν μασάτε καλά το φαγητό και δεν τρώτε λαίμαργα καταναλώνετε λιγότερο φαγητό χωρίς να πεινάτε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας για να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved