Ελένη Πετρουλάκη: Αποκαλύπτει το μυστικό για να μην πεινάτε όλη την ώρα

Πώς να ελέγξετε την έντονη επιθυμία για φαγητό.

Ελένη Πετρουλάκη: Αποκαλύπτει το μυστικό για να μην πεινάτε όλη την  ώρα

Αν είστε σε φάση δίαιτας ή προσέχετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας το διάστημα αυτό, θα έχετε παρατηρήσει ότι σκέφτεστε πιο έντονα το φαγητό.

Λίγο το πρόγραμμα δίαιτας που ακολουθείτε, λίγο ο αποκλεισμός κάποιων τροφών από τη διατροφή σας προκειμένου να μειώσετε τις θερμίδες, αρκούν για να πεινάτε συνέχεια.

Σύμφωνα με την Ελένη Πετρουλάκη ,πολύς κόσμος κάνει ένα σημαντικό λάθος. Θεωρεί πώς για να χάσει βάρος θα πρέπει να παραλείψει γεύματα, αλλά αυτό δεν ισχύει .

«Το να καταναλώνετε κανονικά τα γεύματα είναι σημαντικό για να κρατήσετε το μεταβολισμό σας σε λειτουργία. Ίσως είναι ακόμα καλύτερα να μοιράσετε το γεύμα σας σε μικρότερες μερίδες και να τρώτε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας Προσπαθήστε να τρώτε κάθε δύο με τρεις ώρες για να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να αποφύγετε την πείνα», αναφέρει η γνωστή γυμνάστρια σε ανάρτησή της στο Instagram.

Μάλιστα προτείνει να εντάξουμε στη διατροφή μας το σπαράγγι και τη βρώμη.


https://www.instagram.com/p/CEeHKwNnCEy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι σπαράγγι είναι από τα πλουσιότερα τρόφιμα σε θρεπτικά συστατικά. Με την ελάχιστη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες, είναι διαιτητικό και θεωρείται από τις σπουδαιότερες τροφές. Ειναι γεμάτα βιταμίνες, με το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), την A, τη C, την E και την Κ να βρίσκονται ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του.

Βρώμη


https://www.instagram.com/p/CEL2LVpHgqL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο βασικός λόγος να εντάξουμε τη βρώμη στη διατροφή μας είναι η περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθάνε να χάσουμε βάρος, παρέχοντας μας το αίσθημα της πληρότητας και διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Η βρώμη είναι μια από τις τροφές με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αφού μισό φλιτζάνι έχει έξι γραμμάρια.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι θερμίδες. Η βρώμη περιέχει πολύ λίγες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Αφομοιώνεται με αργούς ρυθμούς και κρατάει σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved