Keto diet: Τέσσερα tips για να δείτε άμεσα αποτελέσματα (vid)

Η κετογονική δίαιτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

Keto diet: Τέσσερα tips για να δείτε άμεσα αποτελέσματα (vid)

Η κετογονική διατροφή βασίζεται στον περιορισμό της κατανάλωσης υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ωθώντας τα σώμα να καίει λίπος για την παραγωγή ενέργειας.

Ένα κλασικό πρόγραμμα κετογονικής δίαιτας αποτελείται σε ποσοστό 80% από λιπαρά, 15% πρωτεΐνη και μόλις 5% υδατάνθρακες.

Κάποιος δηλαδή που θα καταναλώσει 1.500 θερμίδες την ημέρα, θα φάει μόλις 19 γραμμάρια υδατανθράκων.

Η δίαιτα στηρίζεται στην άποψη ότι όταν κάποιος κάψει τις θερμίδες που προέρχονται από τους υδατάνθρακες, το σώμα θα αρχίσει να καίει το λίπος για να έχει ενέργεια, μεταβαίνοντας σε μία κατάσταση που λέγεται κέτωση.

«Η κετογονική δίαιτα είναι δραστική, αλλά και πολύπλοκη για να την ακολουθήσει κανείς, γι' αυτό πρέπει κανείς να συμβουλευθεί έναν ειδικό, προτού την ξεκινήσει μόνος του», προειδοποίησε ο καθηγητής Έρικ Βέρντιν του Ινστιτούτου Buck για την Έρευνα στη Γήρανση της Καλιφόρνια.

«Μία τέτοια διατροφή ουσιαστικά αναδιοργανώνει όλο τον μεταβολισμό» σύμφωνα με τον Βέρντιν. Όμως το σοκ για το σώμα μπορεί να ενέχει και κινδύνους.

Μεταξύ άλλων, όπως διαπιστώθηκε και από τα πειραματόζωα δύο μελετών, τελικά η κετογονική δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία. Για να αποφευχθεί αυτό, όπως είπαν οι επιστήμονες, πρέπει να γίνεται εναλλαγή της κετογονικής και της κανονικής διατροφής.

Για να έχει επιτυχία η κετογονική δίαιτα υπάρχουν κάποια tips που καλείστε να ακολουθήσετε. Δείτε ποια είναι αυτά στη βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved