Eπτά τρόποι να χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε

Θέλετε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά σας προβληματίζει ότι ακόμη θηλάζετε;

Eπτά τρόποι να χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε

Ο θηλασμός είναι μία μοναδική εμπειρία. Δημιουργεί στη νέα μαμά και το μωρό ένα δέσιμο μοναδικό και επιπλέον το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στο μωράκι σας για την υγιή ανάπτυξή του.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή καθ' όλη τη διάρκεια του θηλασμού είναι απαραίτητη. Όλα τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε από τις τροφές που καταναλώνετε στην καθημερινότητά σας, "περνάνε" μέσω του μητρικού γάλακτος και στο μωρό. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του θηλασμού, θεωρείται απαγορευτικό.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης την περίοδο που θηλάζετε;

Συμπεριλαμβάνοντας τις κατάλληλες τροφές στο καθημερινό διατροφολόγιό σας, υπάρχει τρόπος. Ποιες είναι αυτές;

1. Λαχανικά & φρούτα

Την περίοδο που θηλάζετε είναι σημαντικό να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Έχουν πολλές βιταμίνες, πολύτιμες για τον οργανισμό τόσο τον δικό σας όσο και του μωρού σας και επιπλέον σας κρατάνε χορτάτες, χωρίς να σας χαρίζουν πολλές θερμίδες ή λιπαρά.

2. Πρωτεΐνη

Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι οι σύμμαχοί σας αυτήν την περίοδο. Η πρωτεΐνη μπορεί να σας προσφέρει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε και συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

3 .Τρόφιμα ολικής άλεσης

Προτιμήστε τρόφιμα ολικής άλεσης στη διατροφή σας. Μεταβολίζονται πιο εύκολα χωρίς να τους υπολείπονται θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον είναι φυσική πηγή αμύλου και σακχάρου.

4. "Καλά" λιπαρά

Τα λιπαρά είναι απαραίτητα στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επιδιώξτε την πρόσληψη "καλών" λιπαρών τα οποία μπορείτε να βρείτε σε ποικίλα τρόφιμα όπως για παράδειγμα το αβοκάντο.

5. Νερό

Την περίοδο του θηλασμού ο οργανισμός σας αφυδατώνεται πιο εύκολα. Η πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη για να μείνετε ενυδατωμένη και παράλληλα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Προσπαθήστε να πίνετε περίπου 12-16 ποτήρια νερό την ημέρα.

6. Κρέας & ψάρι

Το κρέας και το ψάρι είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών και ωμέγα-3. Φροντίστε να τα εντάξετε με μέτρο στη διατροφή σας και θα κάνετε καλό στον οργανισμό και στο σώμα σας.

7. Άσκηση

Εκτός από τη διατροφή, καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει και η άσκηση. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητα σας και θα δείτε σύντομα διαφορά και στο σώμα σας.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved