Δέκα ιδέες για βραδινό που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Τι μπορείτε να τρώτε το βράδυ χωρίς να πάρετε κιλά.

Δέκα ιδέες για βραδινό που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Πολλοί είναι εκείνοι που στην προσπάθειά τους να χάσουν κιλά, αποφεύγουν να τρώνε το βράδυ ή επιλέγουν να καταναλώνουν κάτι ελαφρύ .

Κι αυτό γιατί επικρατεί η άποψη ότι μετά τις 8 το βράδυ οτιδήποτε τρώει κάποιος μετατρέπεται σε λίπος.

Ωστόσο, όπως εξηγεί η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά, πρόκειται για έναν ακόμη διατροφικό μύθο και αυτό γιατί η αποχή από το βραδινό γεύμα έχει σαν συνέπεια την πολύωρη νηστεία μέχρι το πρωινό γεύμα οδηγώντας έτσι σε μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα της πείνας μέχρι το επόμενο πρωί με αποτέλεσμα να επιθυμείτε την κατανάλωση ενός μεγάλου πρωινού.

Βραδινό γεύμα

Η κατανάλωση του βραδινού γεύματος συμβάλλει στην πρόσληψη ενέργειας και θρεπτικών συστατικών μετά από μία κουραστική ημέρα. Αν μάλιστα έχετε ένα απαιτητικό πρόγραμμα καθημερινά, το οποίο δεν σας επιτρέπει να καταναλώσετε ένα πλήρες μεσημεριανό, τότε το βραδινό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τις διατροφικές σας ανάγκες.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι η ποσότητα του βραδινού που θα καταναλώσετε στο πλαίσιο της συνολικής διατροφής σας σε μία ημέρα. Αν πρόκειται για ένα μεγάλο δείπνο πλούσιο σε θερμίδες που συμβάλει σε θετικό ισοζύγιο ενέργειας (δηλαδή οι προσλαμβανόμενες θερμίδες είναι περισσότερες από αυτές που «καίμε»), αυτό σταδιακά μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους.

Ακόμη, είναι η κατανάλωση του δείπνου αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία και σε ανήσυχο ύπνο. Επομένως, είναι καλό να έχουν μεσολαβήσει περίπου 2 ώρες από την κατανάλωση του δείπνου μέχρι την ώρα που θα πάτε για ύπνο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε δέκα συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για βραδινό. Είναι υγιεινές, χορταστικές και δεν παχαίνουν.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved