Deco: Φτιάξτε υπέροχες vintage κορνίζες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας (pics)

Όλοι έχουμε παλιές κορνίζες οι οποίες παραμένουν αχρησιμοποίητες, φθαρμένες, σκονισμένες και χωρίς καμία χρήση. Ή και να μην έχουμε μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε σε παλαιοπωλεία σε τιμή κάτω των 10 €.

Μάγδα Μαυρίκη
Deco: Φτιάξτε υπέροχες vintage κορνίζες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας (pics)

Προσωπικά είμαι πολύ fan των παλιών και vintage επίπλων και διακοσμητικών που αναπαλαιώνονται και τα βλέπουμε στη σύγχρονη διακόσμηση. Οι κορνίζες είναι το ιδανικό διακοσμητικό, με το οποίο μπορούμε να πειραματιστούμε για να το αναδείξουμε στον χώρο μας χωρίς πολύ κόπο. Υπάρχουν στο εμπόριο χρώματα κιμωλίας (chalk paint) τα οποία είναι αρκετά ανθεκτικά και καλύπτουν πιθανές ατέλειες ενός παλιού αντικειμένου. Τα προσωπικά μου αγαπημένα είναι το ανοιχτό γαλάζιο και το μεντί.

Μπορείτε να βάψετε με ένα – δύο ή ακόμη και τρία χρώματα το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει δίνοντάς του εντελώς διαφορετική αίσθηση. Αν ωστόσο το χόμπι αυτό σας αρέσει, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε σωστά είναι να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο τέτοιου είδους ώστε να μπορέσετε να κάνετε τεχνοτροπίες τεχνητής παλαίωσης και πατίνας, αλλά κυρίως να μάθετε σωστά δημιουργικούς τρόπους να εκμεταλλευτείτε τα παλιά σας αντικείμενα.

Σας δείχνουμε σήμερα και κάποιες ιδέες με τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις παλιές σας κορνίζες αφού τις επεξεργαστείτε : μπορείτε να προσαρμόστε καθρέφτη, ή φωτογραφία ώστε να τις διακοσμήσετε στον τοίχο. Μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω τους σχοινιά ή κοτετσόσυρμα ώστε να δημιουργήσετε επιφάνειες που θα κρεμάτε σημειώσεις, φωτογραφίες, κάρτες κτλ. Μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω ή μέσα στις κορνίζες πιαστράκια ώστε να λειτουργούν ως κρεμαστάρια. Μπορείτε τέλος να προσθέσετε επιφάνειες, πλαίσια ή πόδια ώστε να χρησιμοποιήσετε τις μεγαλύτερες κορνίζες σαν τραπέζια, ράφια, δίσκους κτλ.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία που θα μπορούσατε να την κάνετε με τα παιδιά σας και να περάσετε ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο!

Δείτε μερικές φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί και πάρτε ιδέες:

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved