Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε το κλασικό πέστο βασιλικού, τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει ένα από τα κλασικά πιάτα ζυμαρικών στη χώρα μας.

Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα όμως θέλω να σας δείξω ένα διαφορετικό πέστο με βάση τη ρόκα. Η ελαφριά πικάντικη γεύση της ταιριάζει πολύ με τη παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το σκόρδο. Το καταπληκτικό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να τη φτιάξετε σε 15 μόνο λεπτά, με λίγα υλικά και έτσι είναι ιδανική για ένα βιαστικό μεσημεριανό όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουκουνάρι με καρύδια ή αμύγδαλα και τη παρμεζάνα με όποιο σκληρό πικάντικο τυρί σας αρέσει.

Υλικά
1 σακουλάκι ρόκα
4-5 κς παρθένο ελαιόλαδο
2 κς κουκουνάρι
100γρ παρμεζάνα
1-2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ ζυμαρικά, εγώ χρησιμοποίησα Λινγκουίνι

Τρόπος παρασκευής

  • Γεμίζουμε ένα βραστήρα τρεις φορές και αδειάζουμε το καυτό νερό κάθε φορά σε μια κατσαρόλα. Έτσι θα έχετε νερό που βράζει σε ελάχιστα λεπτά. Προσθέτετε άφθονο αλάτι, ώστε το νερό να είναι σχεδόν σα θαλασσινό. Μην ανησυχείτε ότι θα γίνουν πολύ αλμυρά τα μακαρόνια, απλά θα πάρουν γεύση.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία.
  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε το πέστο.
  • Τρίβουμε τη παρμεζάνα.

γερ3

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τη ρόκα.

γερ1

  • Τη τοποθετούμε στο κάδο του multi mayo της Kenwood μαζί με τα 2/3 της παρμεζάνας, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, μπόλικο πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

γερ2

  • Χτυπάμε καλά για 30 δευτερόλεπτα ώστε να γίνει ένας καταπράσινος πολτός.

γερ4

  • Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε μια κούπα από το νερό τους.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, επιστρέφουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τη ρόκα με τη μισή κούπα νερό που κρατήσαμε. Αφήνουμε το πέστο να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να απορροφηθεί το πέστο από τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  • Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

    Καλή επιτυχία!
69.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Viga Ξύλινο Ποδήλατο Ισορροπίας
40.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ SNEAKERS ALL STAR
14.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο γιλέκο με χρωματιστό φερμουάρ
13.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παντελόνι Mini Raxevsky
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ζωηρό παιδί ή παιδί με ΔΕΠΥ;

Ζωηρό παιδί ή παιδί με ΔΕΠΥ;

Πότε ένα παιδί είναι απλά ζωηρό λόγω της φύσης του και πότε μπορούμε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόσο αλλάζει η ψυχολογία της γυναίκας στην εγκυμοσύνη;

Πόσο αλλάζει η ψυχολογία της γυναίκας στην εγκυμοσύνη;

Ψυχολογία και εγκυμοσύνη: Οι συνεχείς αλλαγές στη διάθεση της εγκύου και που…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ωραιότερες φωτογραφίες με μωρά δεν έχετε δει ποτέ ξανά (pics)

Ωραιότερες φωτογραφίες με μωρά δεν έχετε δει ποτέ ξανά (pics)

Σίγουρα οι φωτογραφίες με τα μωράκια θα σας φτιάξουν τη μέρα!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία - Πότε και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία - Πότε και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Τι προβλέπει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης