Λαχταριστή συνταγή για Apple Crumble Cake από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το φθινόπωρο που πιάνουν τα κρύα, οι συννεφιές και μικραίνουν οι μέρες πάντα μου αρέσει να φτιάχνω γλυκά με μήλο! Τάρτες, κέικ ή σφολιάτες, οτιδήποτε με μήλο αρέσει πολύ σε εμένα και την οικογένεια μου ειδικά επειδή τα έχουμε συνδέσει με αυτή την εποχή.

Λαχταριστή συνταγή για Apple Crumble Cake από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί βήμα βήμα μια λαχταριστή συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη. Η γεύση του μήλου, της κανέλας, το μαλακό κέικ και το τραγανό crumble δημιουργούν ένα φανταστικό συνδυασμό. Το μονό κακό είναι ότι κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι.

Μη σας ανησυχεί η μεγάλη λίστα υλικών αφού είναι πολύ απλά και οικονομικά. Μάλιστα έχω υπολογίσει ότι αυτό το γλυκό δε κοστίζει πάνω από 3 ευρώ.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να φτιάξετε αυτό το κέικ με κυδώνια που είναι και στην εποχή τους. Καλή επιτυχία!

Υλικά
Για το κέικ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
1/3 κούπας γάλα
3 αβγά
1κγ κανέλα
1κγ baking powder
1 βανίλια

Για τη γέμιση
4 μήλα
30γρ βούτυρο
2κς ζάχαρη
1κγ κανέλα
½ λεμόνι χυμό

Για το crumble
75γρ ζάχαρη
75γρ αλεύρι
75γρ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ραντίζουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

1

Τα μαγειρεύουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη κανέλα για δέκα περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά ώστε να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια λεκάνη σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μιξερ K-Mix της Kenwood για 3-4 λεπτά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

3 1

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το baking powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για ένα μόνο λεπτό μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη. Για το crumble, απλά χτυπάμε τα υλικά στο μουλτι της Kenwood για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μοιάζει με βρεγμένη αμμο.

4

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο.

6

Απλώνουμε τη ζύμη, κατόπιν μοιράζουμε ομοιόμορφα τα μαγειρεμένα μήλα και τέλος πασπαλίζουμε με το μείγμα crumble.

8

Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά και το κέικ μας είναι έτοιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved