
Κρεμά αμυγδάλου με σοκολάτα, χωρίς λακτόζη ή γλουτένη, από τον Γιώργο Γεράρδο
Πολλοί φίλοι και φίλες μου ζητούν γλύκες συνταγές που να μη περιέχουν γλουτένη και λακτόζη λόγω διατροφικών αναγκών.

Για αυτό το λόγο σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλύκισμα, μια κρέμα σοκολάτας με βάση το γάλα αμυγδάλου. Για το καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώ το μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood που με το δυνατή της μοτέρ πολτοποιεί γρήγορα τα αμύγδαλα.
Υλικά
¾ ποτηριού αμύγδαλα ωμα χωρίς τη φλούδα τους
2 ποτήρια νερό
3-5 κς καστανή ζάχαρη, ανάλογα ποσό γλυκιά θέλετε τη κρέμα
2 κς κακάο
2 κς Corn flour
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το γάλα αμυγδάλου χτυπάμε τα αμύγδαλα με το νερό στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef για 2 λεπτά και κατόπιν σουρώνουμε σε πολύ ψιλό σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μια κατσαρόλα μαζί με το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Όσο είναι ακόμα ζεστή τη μοιράζουμε σε 4-6 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Καλή επιτυχία!
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.