Καλοκαιρινή Κις Λορέν με ντοματάκια, γραβιέρα και βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Καλοκαιρινή Κις Λορέν με ντοματάκια, γραβιέρα και βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι μας αρέσει να τρώμε πολλά φαγητά χλιαρά ή και κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου. Σήμερα θα σας φτιάξω μια κλασική συνταγή με μερικές διαφορές, θα φτιάξουμε Κις Λορέν με ντοματάκια, γραβιέρα και λίγο βασιλικό. Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο για γεύμα ή σνακ που τρώγεται ζεστό και κρύο.

Καλοκαιρινή Κις Λορέν με ντοματάκια, γραβιέρα και βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Θα δείτε ότι είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, τόσο η γέμιση όσο και η ζύμη που φυσικά είμαι πολύ καλύτερα να τη φτιάχνετε στο σπίτι από το να την αγοράζετε. Για ευκολία χρησιμοποιώ τη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood και φτιάχνω στον κάδο της τη ζύμη αλλά και τη γέμιση.
Tip. Μπορείτε εκτός από ντομάτες να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή και μανιτάρια.

Υλικά
Για μια φόρμα τάρτας 28 εκατοστών

Για τη βάση
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ παγωμένο βούτυρο
1κγ αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
300γρ ντοματάκια
4 αβγά
70γρ γραβιέρα
2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα
20-30 φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα ‘Κ’ στη κουζινομηχανή.

kisloren1

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή και μετά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

kisloren3

Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμα για να δέσει μια μπάλα ζύμης.

kisloren5

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με έναν πλάστη ή μπουκάλι ανοίγουμε τη ζύμη σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από τη φόρμα της ζύμης.

kisloren6

Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και τη στρώνουμε καλά με τα δάκτυλα μας, στη βάση και στα τοιχώματα. Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι και τη παγώνουμε στο ψυγείο για 20-25 λεπτά.

kisloren7
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Τυλίγουμε λίγο αλουμινόχαρτο στα τοιχώματα της τάρτας για να μη παραψηθούν και φουρνίζουμε για 20-25 λεπτά.

kisloren8

Ταυτόχρονα ψήνουμε και τις ντομάτες σε ένα άλλο σκεύος αφού τις έχουμε κόψει στη μέση και πασπαλίσει με λίγο αλάτι.

kisloren2

Ετοιμάζουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σπάμε στον κάδο της κουζινομηχανής τα αβγά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, το γάλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

kisloren9

Μόλις είναι έτοιμη η βάση της τάρτας, απλώνουμε πάνω της τις ψημένες ντομάτες, το βασιλικό, το μείγμα των αβγών και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.

kisloren11

Καλή επιτυχία!

11 Φωτογραφίες
29.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Gorjuss My Umbrella Σακίδιο Τριγωνικό Μικρό (177303)
12.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Κασετίνα τριπλή 'Route 66'
42.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αθλητικά μποτάκια Puma 1948 Mid L V 358990-05
37.10 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αθλητικά μποτάκια Puma Liza Mid Dazz V PS 361564-01
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα κάνει φίλους το παιδί μου στο σχολείο;

Πώς θα κάνει φίλους το παιδί μου στο σχολείο;

Τα σχολεία ξεκίνησαν, το παιδί σας πηγαινοέρχεται κάθε μέρα, το βλέπετε όμως…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ιογενής γαστρεντερίτιδα: Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε;

Ιογενής γαστρεντερίτιδα: Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε;

Κάθε φθινόπωρο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινούν οι ιώσεις ενώ…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Καφές και εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Καφές και εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Κάνει οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη να πίνουν καφέ;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα αντιμετωπίσετε κακομαθημένο παιδί σας

Πώς θα αντιμετωπίσετε κακομαθημένο παιδί σας

Κακομαθημένο παιδί: Πρόκειται για εκείνο το παιδί που το αγαπούν όλοι πάρα πολύ…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies