Μηλόπιτα βουτύρου με βρώμη από τον Γιώργο Γεράρδο

Μηλόπιτα βουτύρου με βρώμη από τον Γιώργο Γεράρδο

Από τότε που ήμουν παιδί, ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά του χειμώνα ήταν η μηλόπιτα. Ακόμα και τώρα, σχεδόν σε κάθε επίσκεψη σε φούρνο ή ζαχαροπλαστείο παίρνω ένα κομμάτι ή και ταψί για να δοκιμάσω!

Μηλόπιτα βουτύρου με βρώμη από τον Γιώργο Γεράρδο

Βέβαια δεν είναι μόνο δικό μου αγαπημένο γλυκό, αλλά ολόκληρου του κόσμου και αντίστοιχα υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές και συνταγές. Μπορεί κανείς να φτιάξει ανοιχτή ή σκεπαστή μηλόπιτα, με καραμέλα, ανάποδη, με κρούστα, φύλλο ή ζύμη κέικ. Να είστε σίγουροι ότι έχω δοκιμάσει να φτιάξω σχεδόν όλες τις συνταγές!

Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μία από τις αγαπημένες μου μηλόπιτες, είναι πεντανόστιμη, εύκολη και περιέχει λίγα υλικά! Η ζύμη μάλιστα ετοιμάζεται σε λίγα δευτερόλεπτα με το multi mayo της Kenwood, ενώ περιέχει και βρώμη που δίνει πολύ ωραία γεύση και ενδιαφέρουσα υφή.
Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με αχλάδια ή και ροδάκινα το καλοκαίρι.

Υλικά

3 κόκκινα μήλα
2 πράσινα μήλα
150γρ ζάχαρη
80γρ αλεύρι
120γρ βούτυρο
100γρ νιφάδες βρώμης
2κγ κανέλα
½ λεμόνι χυμό

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 28-30 εκατοστά. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το λεμόνι, τη μισή βρώμη, τη μισή κανέλα και 3 κς από τη ζάχαρη.

 69 789 7890 789 789 789
Στρώνουμε το μείγμα μήλων στο ταψί.
Χτυπάμε για λίγο στο multi mayo της Kenwood το αλεύρι, το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, κανέλα και βρώμη, μέχρι τι μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

 789 789 789 789 789
Απλώνουμε τη ‘τριμμένη’ ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

 789 789 789 789 0789 78 78 78
Σερβίρουμε καλύτερα ζεστή με λίγο παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

Καλή επιτυχία!

18.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Playhouse Επιτραπέζιο Guess What (141268)
14.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Kaissa Επιτραπέζιο Jolly Roger (KA111915)
10.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Επιτραπέζιο Κρεμάλα (03-204)
22.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Haba Επιτραπέζιο Μυστικός κωδικός
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Baby led weaning: Μέθοδος εισαγωγής στερεών τροφών στα βρέφη

Baby led weaning: Μέθοδος εισαγωγής στερεών τροφών στα βρέφη

Μια επανάσταση στη βρεφική τροφή Πρώτα από όλα Finger Food Πώς προέκυψε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σωτήρης Κοντιζάς: Μετά από καιρό δείχνει την δεύτερη κορούλα του (εικόνες)

Σωτήρης Κοντιζάς: Μετά από καιρό δείχνει την δεύτερη κορούλα του (εικόνες)

Ένα υπέροχο insta story με την δεύτερη κορούλα του δημοσίευσε ο Σωτήρης…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μητρικό γάλα: Γιατί λέγεται «λευκό αίμα»;

Μητρικό γάλα: Γιατί λέγεται «λευκό αίμα»;

Ποια τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για το βρέφος; Μητρικό γάλα ή…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα καταφέρετε να κάνετε μια επιτυχημένη συζήτηση με τα παιδιά σας

Πώς θα καταφέρετε να κάνετε μια επιτυχημένη συζήτηση με τα παιδιά σας

Κανόνες για να κάνετε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά Κτίζοντας σχέση…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Εσύ πόσους ρόλους καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά;