Αρωματική μαρινάδα με δεντρολίβανο και δάφνη για χοιρινή πανσέτα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε οποιοδήποτε κρέας ποιο νόστιμο είναι να το μαρινάρουμε για μερικές ώρες πριν το ψήσουμε.

Αρωματική μαρινάδα με δεντρολίβανο και δάφνη για χοιρινή πανσέτα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Η μαρινάδα συνήθως είναι μια ποικιλία μπαχαρικών και μυρωδικών και κάθε λαός χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά και τεχνικές, για παράδειγμα στην Ισπανία περιέχει σχεδόν πάντα καπνιστή πάπρικα, ενώ στην Αμερική βασίζονται στη ζάχαρη και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Στη πατρίδα μας ο πιο κλασικός τρόπος να μαρινάρουμε το κρέας είναι με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι πριν το μαγείρεμα. Τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ ωραίο να χρησιμοποιούμε φρέσκα μυρωδικά και ειδικά με το χοιρινό ταιριάζει πολύ το δεντρολίβανο. Έτσι, η σημερινή μου συνταγή είναι μια μαρινάδα γεμάτη φρεσκάδα και αρώματα. Εδώ χρησιμοποίησα πανσέτα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κομμάτι χοιρινό, κοτόπουλο ή και αρνάκι.

Αν δεν έχετε δεντρολίβανο και δάφνη στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, μπορείτε πολύ εύκολα να τα βρείτε σε δημόσιους κήπους και πάρκα και να κόψετε μερικά κλαδάκια. Για να διατηρήσετε το άρωμα τους μην τα ξεράνετε, αλλά διατηρήστε τα στη κατάψυξη.

Υλικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα σε φέτες
2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι, ξύσμα
1 φύλλο δάφνης, ιδανικά φρέσκο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα μυρωδικά και παίρνουμε το ξύσμα του λεμονιού.

-----------------------------------------------------------DSC 4624

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο Multi Mayo της Kenwood ώστε να γίνουν ένας πολτός. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα μυρωδικά στον κάδο και ξαναχτυπάμε.

------------------------------------------------------------------------------DSC 4629

Σε ένα σκεύος περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και με τα χέρια μας ανακατεύουμε κάνοντας μασάζ.

----------------------------------------------------------------------DSC 4632

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, αλλά ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
Μπορούμε να ψήσουμε τις πανσέτες στο γκριλ του φούρνου ή αν έχουμε ψησταριά.

------------------------------------------------------------------------DSC 4633

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα τηγάνι με ραβδώσεις. Φροντίζω να κάψει καλά και ψήνω τις πανσέτες χωρίς λάδι για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά και αλατίζω στο τέλος για να μη στεγνώσει το κρέας. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο λεμόνι.

--------------------------------------------------------------------------------------CHSTIERA

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved