Κολοκυθάκια φούρνου με φρέσκια ντομάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε φαγητά ελαφρά με έμφαση στα εποχιακά λαχανικά.

Κολοκυθάκια φούρνου με φρέσκια ντομάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Προσωπικά μου αρέσουν τα καλοκαιρινά πιάτα που μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή κρύα, όπως τα γεμιστά. Σήμερα θα σας προτείνω μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για όλη την οικογένεια με κολοκυθάκια και φρέσκια ντομάτα. Με το K-mix της Kenwood φτιάχνω αυτό το φαγητό πολύ γρήγορα, χωρίς να λερώσω πολλά σκεύη και το βάζω στο φούρνο. Έτσι έχω το χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά μου ή ό,τι άλλο θέλω!

Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2-3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ μπέικον
4 κς παρθένο ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

DSC 0113

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια ναι τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το μπέικον.

DSC 0121


Προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής σε ροδέλες στο κάδο του K-mix και κόβουμε τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

DSC 0115


Προσαρμόζουμε τις λάμες στο κάδο του K-mix και πολτοποιούμε τις ντομάτες μαζί με το σκόρδο, το βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

DSC 0119


Στο ταψί με τα κολοκυθάκια προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μπέικον και τα 2/3 της σάλτσας ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε ομοιόμορφα τα κολοκυθάκια.

DSC 0124


Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

DSC 0126


Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό αυτό ζεστό, αλλά είναι ακόμα καλύτερο κρύο.

DSC 0142

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved