Φανταστικές μπάρες δημητριακών με μέλι, καρύδια και ξερά σύκα από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτή η συνταγή είναι μια προσαρμογή από τα αγγλικά flapjack, πρόκειται για μαλακές και λαχταριστές μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη που ψήνονται στο φούρνο.

Φανταστικές μπάρες δημητριακών με μέλι, καρύδια και ξερά σύκα από τον Γιώργο Γεράρδο

Περιέχουν αρκετό βούτυρο και είναι πλούσιες σε θερμίδες, αλλά όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ υγιεινά και δίνουν ενέργεια και πολύτιμα συστατικά για μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες.

Είναι πολύ νόστιμες, ιδανικές για ένα δυνατό κολατσιό για τα παιδιά. Επίσης μπορείτε να τις θρυμματίσετε και να τις ρίξετε πάνω από παγωτό σαν επιδόρπιο ή γιαούρτι για το πρωινό.

Φτιάχνω αυτές τις μπάρες με καρύδια και ξερά σύκα, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ξερούς καρπούς έχετε, για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα με ξερά βερίκοκα ή φιστίκια Αιγίνης με σταφίδες.

Υλικά
300 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
150 γραμμάρια μέλι
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμμάρια καρύδια
50 γραμμάρια ξερά σύκα
Μια πρέζα κανέλα
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα "Κ" στη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood.

vromi01

Μετράμε στον κάδο της κουζινομηχανής τη βρώμη, το μέλι και τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

vromi02

Κόβουμε σε κομμάτια τα καρύδια και ψιλοκόβουμε τα ξερά σύκα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο μαζί με το αλάτι και τη κανέλα.

vromi05

Αναδεύουμε για δυο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά πιέζοντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θέλουμε η ζύμη μας να έχει πάχος περίπου δυο εκατοστά άρα χρησιμοποιούμε ένα μεσαίο ή μικρό ταψί.

vromi08

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Αφήνουμε να παγώσει τελείως, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ή ορθογώνια.

vromi09

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved