Συνταγή για ένα διαφορετικό και λαχταριστό «σουφλέ» πατάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτό που στην Ελλάδα λέμε «σουφλέ» είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα. Με πατάτες ή μακαρόνια, πολύ κρέμα, τυριά και μπέικον, η γεύση του είναι απίθανη και γίνεται ανάρπαστο σε τραπεζώματα και πάρτι.

Συνταγή για ένα διαφορετικό και λαχταριστό «σουφλέ» πατάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Βέβαια, είναι από τα πιο βαριά και ανθυγιεινά φαγητά που μπορεί να φάει κανείς και είναι μια βόμβα θερμίδων.

Η συνταγή που σας προτείνω αυτή την εβδομάδα, είναι εξίσου γευστική, αλλά χωρίς τις τύψεις των κορεσμένων λιπαρών. Γίνεται με πατάτες, κρεμμύδια και μυρωδικά, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για κρέας ή και ψάρι και όσες φορές την έχω ετοιμάσει για κάποιο πάρτι, εξαφανίζεται αμέσως!

soufle01

Με τον μεγάλο κάδο του K-Mix της Kenwood μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα, γρήγορα και χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Μια καλή χούφτα φρέσκα μυρωδικά, προσωπικά χρησιμοποίησα βασιλικό και δεντρολίβανο
4-5 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Ένα ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με τις λάμες στον κάδο του K-mix πολτοποιούμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και το λάδι.

soufle02

Χωρίς να αδειάσουμε τον κάδο αφαιρούμε τις λάμες και τοποθετούμε τον δίσκο κοπής λαχανικών σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά.

soufle03

Στρώνουμε το μείγμα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το νερό. Προσωπικά, προτιμώ να ρίχνω βραστό νερό, γιατί έτσι συντομεύουμε τον χρόνο μαγειρέματος.

soufle04

Σκεπάζουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, κατόπιν ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

soufle05

Για να κοπεί και να σερβιριστεί πιο εύκολα, αφήστε το σουφλέ να παγώσει για 15-20 λεπτά αν αντέξετε από την μυρωδιά.

soufle06

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved