Ηταν ένα μικρό καράβι: Δύο ξεχωριστά βιβλία και μία μοναδική εκπαιδευτική βόλτα για τα παιδιά μας

Σήμερα ξεκινάμε τη βόλτα με δύο βιβλία ξεχωριστά όσο και ο συγγραφέας τους!

Ηταν ένα μικρό καράβι: Δύο ξεχωριστά βιβλία και μία μοναδική εκπαιδευτική βόλτα για τα παιδιά μας

«Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι» και «Ένα φτυάρι στον Άρη», του- πιο αγαπημένου συγγραφέα της παιδικής μου ηλικίας-Ευγένιου Τριβιζά, από τη σειρά Παραμύθια-Ντορεμύθια.

triviazas1

Το «Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι» είναι ένα βιβλίο για όλους όσους αντιμετωπίζουν αναποδιές και ατυχίες. Λειτουργεί σαν αντίδοτο στη στεναχώρια, την κατσουφιά και την απαισιοδοξία, αφού ξεχειλίζει χαρά και παρηγοριά!

Τι πρέπει να κάνεις αν σου πέσει μία κεραμίδα στο κεφάλι ή αν σου κουτσουλίσει ένας κόνδορας το καινούριο σου καπέλο; Πώς πρέπει να αντιδράσεις αν σε πάρει μια πεινασμένη αρκούδα στο κυνήγι ή αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι; Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις με πολύ χιούμορ - το ιδιαίτερο χιούμορ άλλωστε χαρακτηρίζει το συγγραφέα του.

Κάνει τα παιδιά να αναρωτηθούν ποιο πράγμα στη ζωή έχει τη μεγαλύτερη αξία. Μήπως τα παράσημα; Μήπως τα βραβεία; Μήπως τα διαμάντια; Μήπως τα χρυσωρυχεία; Τίποτα από όλα αυτά! Κάτι άλλο έχει τη μεγαλύτερη αξία και αυτό μένει να το ανακαλύψουν...

Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι
Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογρ: Βαγγέλης Ελευθερίου
Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2013
Τιμή: € 14,99, σελ. 112

Το «Ένα φτυάρι στον Άρη» είναι μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιστορία, με ζωηρή και πολύχρωμη εικονογράφηση.

trivizas2

Μιλάει για τρεις αφηρημένους αστροναύτες, που μια μέρα αναγκάζονται να αποχωρήσουν ξαφνικά από τον Άρη, ξεχνώντας εκεί ένα φτυάρι. Οι Αρειανοί όμως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή τους. Δεν ξέρουν τι είναι, πώς λέγεται και σε τι χρησιμεύει το παράξενο και αινιγματικό αυτό αντικείμενο. Τι πρέπει να το κάνουν άραγε; Να το γλείψουν; Να το λατρέψουν ή μήπως να το γαργαλήσουν; Οι μέρες περνούν και οι Αρειανοί συνεχίζουν να αναρωτιούνται, να προβληματίζονται, να τσακώνονται και να απορούν. Ώσπου ένα πρωί ένας Αρειανός έχει μια φαεινή ιδέα. Ποια είναι αυτή η λαμπρή ιδέα; Με ποιον τρόπο άραγε θα χρησιμοποιήσουν οι Αρειανοί στο μακρινό τους πλανήτη το περίφημο αυτό φτυάρι;

Ένα φτυάρι στον Άρη
Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογρ: Βάλλυ Λιάπη
Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2013
Τιμή: 14,40, σελ. 112

Και τα δύο βιβλία χαρακτηρίζονται από αστείρευτη φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία. Κυκλοφορούν σε εμπλουτισμένη έκδοση με νέα εικονογράφηση και αυτοκόλλητα, και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 χρονών και πάνω).


Συνεχίζουμε με την εξαιρετικά πρωτότυπη ψηφιακή και διαδραστική έκθεση «Ο πλανήτης σε χρειάζεται», στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ellinikoskosmos

Αν ψάχνετε αφορμή για εκπαιδευτικές βόλτες με τα παιδιά σας (στις οποίες να έχετε κι εσείς ενεργό συμμετοχή), η έκθεση του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου, που ξανανοίγει στον Ελληνικό Κόσμο από τις 26/8, σας τη δίνει και με το παραπάνω. Ερευνά το πώς θα επιβιώσει μελλοντικά ο άνθρωπος σε έναν πλανήτη που διαρκώς αλλάζει. Περιμένει ενήλικες και παιδιά από πέντε χρονών και πάνω, να φτιάξουν μαζί τη μελλοντική πόλη του 2050, παίρνοντας οικολογικές αποφάσεις, εξερευνώντας νέους τρόπους ανεύρεσης νερού και δημιουργίας υπερ-τροφής αλλά και σχεδιάζοντας τα αυτοκίνητα και τα σπίτια του μέλλοντος! Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα, μικροί και μεγάλοι, να ανακαλύψετε με ποιο τρόπο οι ζωές και οι καθημερινές δραστηριότητες σας επηρεάζουν το παγκόσμιο περιβάλλον.

ellinikoskosmos2

Στην πολύχρωμη και άκρως διαδραστική αυτή βόλτα στο μέλλον, ξεναγοί θα είναι τέσσερις ψηφιακοί χαρακτήρες, οι Εco, Buz, Tek και Dug, που θα οδηγήσουν κάθε επισκέπτη σε ατομικές οικολογικές αποφάσεις.

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία! Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί στην ιδέα να σχεδιάσει το μελλοντικό του σπίτι, να ετοιμάσει ένα εικονικό δείπνο και να βουτήξει στην εικονική πισίνα του χωρίς καθόλου να βραχεί; Νομίζω κανείς!

Πληροφορίες:
Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος
Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ.: 2122540000
Διάρκεια: Από 26/8 μέχρι 31/8/2013
Ημέρες/ Ώρες: Τρ.-Παρ. & Κυρ. 10 π.μ.-3 μ.μ.
Τιμές: € 6, μειωμένο € 4, οικογενειακό € 18 (δύο ενήλικοι και δύο παιδιά).

Κάπου εδώ τελειώνει η βόλτα μας για σήμερα. Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved