Έρχεται Σαββατοκύριακο: Προτάσεις ψυχαγωγίας στην Αθήνα και την περιφέρεια για όλη την οικογένεια!

Σήμερα ξεκινάμε τη βόλτα μας μελωδικά, μιας και θα μιλήσουμε για τις μουσικές με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε τη δισκοθήκη του μωρού σας.

Είναι γνωστό το πόσο καλό κάνει η επαφή του παιδιού με τη μουσική, από την αρχή της ζωής του –από όταν είναι ακόμα στην κοιλιά- και πόσο ευεργετική μπορεί να είναι για τη μετέπειτα σχέση του με αυτήν.

Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τη μουσική δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να επιδιώξετε την εξοικείωση του με την κλασσική μουσική από την αρχή της ζωής του! Ένα είδος που ενώ θεωρείται-εσφαλμένα- «δύσκολο», όταν οι μελωδίες είναι απλοποιημένες και ειδικά διαμορφωμένες για πολύ μικρές ηλικίες, είναι το πλέον κατάλληλο και ευεργετικό για τα παιδιά.

Μια ιδανική πρόταση είναι η πρωτότυπη σειρά μουσικής Lovely Baby Music.

Δημιουργήθηκε από τον πολυβραβευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Ολλανδό συνθέτη Raimond Lap με στόχο να συμβάλει στη συναισθηματική, διανοητική και φυσική ανάπτυξη των μωρών (0-36 μηνών). Στα cd της σειράς ενσωματώνει μοναδικά ήχους από τη φύση, ήχους παιχνιδιού, παιδικές φωνούλες και ορχηστρική μουσική από πιάνο ή φλάουτο, σε κλασσική μουσική ή ακόμα και jazz. Έτσι τα μωρά έρχονται σε επαφή με γνωστές κλασσικές μελωδίες με έναν τρόπο εύληπτο και κυρίως ευφάνταστο. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 14.98 – 17.98 €.

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι οι συλλογές κλασσικής μουσικής που έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του Baby Einstein, ενός ολοκληρωμένου ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού project για μωρά και μικρά παιδιά.

Πρόκειται για μελωδίες σπουδαίων κλασσικών συνθετών (Mozart, Beethoven, Bach, Vivaldi κ.α.) ειδικά ενορχηστρωμένες για μωρουδιακά αυτιά για να τα συνοδεύουν στο παιχνίδι, στον ύπνο ή στο ταξίδι και γενικά όλες τις ώρες της ημέρας. Οι τιμές τους αρκετά οικονομικές, κυμαίνονται μεταξύ 6.99 – 9.99 €.

Μία τελευταία πολύ δελεαστική πρόταση είναι η ισπανική σειρά μουσικής Baby Deli Music.

Προτείνει ένα νέο τρόπο να ακούσουν τα παιδιά ορχηστρική μουσική μέσα από προσεκτικά επιλεγμένα κλασσικά κομμάτια, εκτελεσμένα ειδικά για αυτά. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως ο ήχος, ενώ είναι απλός, είναι ταυτόχρονα πολύ σχολαστικός, και προσαρμόζονται απόλυτα στις ανάγκες των παιδιών. Το σλόγκαν της σειράς είναι: «Καλό για τα παιδιά σας, καλό για τον κόσμο τους». Η τιμή είναι επίσης δελεαστική, στα 6.99 €.

Συνεχίζουμε με το πιο αγαπημένο όλων των παιδιών που δεν είναι άλλο από τα παραμύθια! Μπορεί άλλα πράγματα να αλλάζουν σύμφωνα με τις τάσεις και τη μόδα της κάθε εποχής, όμως τα παραμύθια παραμένουν πάντα κλασσικά και πολύ αγαπημένα.

Η σειρά «Εδώ Παραμυθούπολη» από τον Εναλλακτικό Κύκλο περιλαμβάνει 15 βιβλία με όλα τα γνωστά και πολυδιαβασμένα παραμύθια των μεγαλύτερων παραμυθάδων στον κόσμο (Αίσωπος, Αδερφοί Γκριμ, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).

Είναι διασκευασμένα σε απλή γλώσσα για τα μικρότερα παιδιά και το διαφορετικό σε σχέση με άλλες εκδόσεις παραμυθιών είναι πως κάθε παραμύθι συνοδεύεται από το δικό του dvd, με την αντίστοιχη ιστορία σε κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Ο συνδυασμός αφήγησης, όμορφης εικονογράφησης και κινουμένων σχεδίων κάνει τα παραμύθια ακόμα πιο ζωντανά και ελκυστικά στα μάτια των παιδιών.Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή και να τα αποκτήσετε σε τρομερά οικονομική τιμή (4.60 € το ένα) στο: http://www.enallaktikos-kyklos.gr/

Πάμε τώρα σε μια πολλά υποσχόμενη θεατρική παράσταση η οποία περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Ο Θίασος '81, που έχει χρόνια παράδοση στο καλό παιδικό θέατρο, παρουσιάζει το έργο της Νανάς Νικολάου «Ο Ορέστης και ο Σκύλος».

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πελαγίας Αγγελίδου, με πρωταγωνιστές τέσσερις γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς της νέας γενιάς, που με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά σε αυτό το όμορφο θεατρικό ταξίδι!

Ο παππούς του μικρού Ορέστη του έχει σχεδιάσει μια βόλτα έκπληξη ως το κέντρο της πόλης, μέσα από το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Στη διαδρομή ο Ορέστης και οι συνοδοιπόροι του –τα παιδιά θεατές- θα διασκεδάσουν αλλά και θα έρθουν σε επαφή με θέματα της σύγχρονης κοινωνίας (προστασία του περιβάλλοντος, ανακύκλωση, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια στην εποχή της κρίσης). Θα μάθουν τη σημασία του να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα, θα έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του βιβλίου και θα ταξιδέψουν στη μαγεία των παραμυθιών. Όταν ο Ορέστης μετά από πολλές περιπέτειες φτάσει τελικά στο θησαυρό, τον περιμένει μια έκπληξη...

Πρόκειται για μια παράσταση σύγχρονη, πολύ ζωντανή και ιδιαίτερα πρωτότυπη, αφού συνδυάζει με έναν τρόπο το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι απόλυτα διαδραστική, αφού καλεί παιδιά και γονείς να πάρουν μέρος κι οι ίδιοι στο κυνήγι του θησαυρού. Χωρίς τη συμμετοχή τους, οι ήρωες δε μπορούν να λύσουν τα αινίγματα που οδηγούν σε αυτόν. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών και θα εξάψει την περιέργεια τους.

Η παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε όλο και κάπου θα την πετύχετε! Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε να κυνηγήσετε το θησαυρό!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Κείμενο – στίχοι: ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥΣκηνοθεσία: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥΣκηνοθεσία κινηματογραφικών σκηνών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΠΑΤΑΣΜουσική: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣΣκηνικά-κοστούμια: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑΧορογραφίες: ΑΡΕΤΗ ΜΩΚΑΛΗΦωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑΠΑΙΖΟΥΝ:Θοδωρής Αντωνιάδης, Μυριέλλα Κουρέντη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Ορέστης ΤρίκαςΦιλική συμμετοχή στο ρόλο του Παππού ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :Γενική είσοδος : 10 ευρώΠολύτεκνοι: Στις πολύτεκνες οικογένειες το ένα παιδί δωρεάνΆνεργοι: Ο άνεργος γονέας με την επίδειξη της κάρτας δικαιούται είσοδο με 5€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 90 λεπτά

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ: Όχι

Το πρόγραμμα της περιοδείας:

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΣΑΡΑΣ" / 9:153 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ / 9:154 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΣΕΡΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ / 9:155 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ / 9:156 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ "ΕΓΝΑΤΙΑ" / 9:157 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΞΑΝΘΗ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ / 9:158 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΚΑΣΣΑΝΔΡΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ / 9:1517 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΧΑΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ / 9:1518 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΡΕΘΥΜΝΟΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ / 9:1519 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΗΠOΘΕΑΤΡΟ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ" / 9:1521 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΣΗΤΕΙΑ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ / 8:3024 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΒΟΛΟΣ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ "ΜΕΛΙΝΑ" / 9:0025 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΚΟΖΑΝΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ / 9:0026 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΚΙΛΚΙΣ / 9:001 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΡΑΦΗΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ / 9:004 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΤΡΙΚΑΛΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΦΡΟΥΡΙΟ) / 9:005 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / 9:0013 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΓΕΡΑΚΑΣ / 9:0015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ" / 9:00

Και κλείνουμε νησιωτικά με τα πρωτότυπα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το Μουσείο Κώστα Τσόκλη στην πανέμορφη Τήνο, με μότο: «Αυτό το καλοκαίρι τα έργα ζωντανεύουν κάθε μέρα».

Υπάρχουν τα καθημερινά εικαστικά εργαστήρια (15 Ιουνίου – 7 Σεπτεμβρίου 2013, εκτός Τρίτης) για παιδιά από 5 χρονών και πάνω, 6-8 το απόγευμα, με τις εικαστικούς Πάολα Παλαβίδη και Ειρήνη Μπογδάνου.

Στις 7 και 21/8, 6-8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα "Micado&Kindermusic" όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς ένα έργο Τέχνης μπορεί να αποκτήσει Ήχο, Ρυθμό, Λόγο και Κίνηση. Αφορά παιδιά από 5 μέχρι 8 ετών και υπεύθυνη είναι η εξειδικευμένη παιδαγωγός Ελένη Λαγουδάκη.

Από τις 11 έως τις 14/8 τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά –από 7 ετών και πάνω- θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σύγχρονη τέχνη μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας και να δημιουργήσουν το δικό του ζωντανό video art με την εικαστικό Πάολα Παλαβίδη.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει κι ένα πρόγραμμα για τη σημασία της γλυπτικής, μιας και η Τήνος είναι γενέτειρα πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών. Έτσι στις 2 και 20/8 τα παιδιά από 5 χρονών και πάνω θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη της γλυπτικής, να ανακαλύψουν πώς σχεδιάζεται ένα γλυπτό

Έρχεται Σαββατοκύριακο: Προτάσεις ψυχαγωγίας στην Αθήνα και την περιφέρεια για όλη την οικογένεια!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved