Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά και η σχολική χρονιά ξεκινάει και επίσημα! Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μπορεί να είναι περιορισμένος αλλά υπάρχει και μπορούν να τον αξιοποιήσουν με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω με ένα παιχνίδι μυστηρίου εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του Ντετέκτιβ Κλουζ, αγαπημένου ήρωα των παιδιών, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο!

Τα παιδιά θα γίνουν ντετέκτιβ για μια μέρα και θα κληθούν να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών. Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα. Είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

24/9, 11 π.μ.
Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118
Διάρκεια: 60'
Κόστος: 6 €
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ανώτατο όριο ως 35 παιδιά)

Τώρα θα σας πάω στις εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις που μπορούν να απολαύσουν και αυτό το Φθινόπωρο τα παιδιά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Αυτές οι επιμορφωτικές αλλά και άκρως ψυχαγωγικές παραστάσεις απευθύνονται, ανάλογα με τη θεματολογία τους, σε όλες τις ηλικίες (από 5 ετών και πάνω)! Το Πλανητάριο υποδέχεται τους μικρούς θεατές και τους προτείνει ένα μαγευτικό, εικονικό ταξίδι από τις εσχατιές του Σύμπαντος έως.... τον κόσμο των νανοϋλικών και της απειροελάχιστης ύλης. Από τα «Μονοπάτια των Άστρων» τον «Ζωντανό Πλανήτη» και τον «Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος», έως τους «Παράξενους Κόσμους στο Ηλιακό Σύστημα», το «Σύμπαν του Hubble» τα «Μυστικά του Αθέατου Κόσμου» και τη «Ζωή στο Σύμπαν», τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα γνωρίσουν τη Γη, το Ηλιακό μας Σύστημα, τον Γαλαξία αλλά και τα μυστικά του Σύμπαντος! Αφεθείτε στη μαγεία!

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ.Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11)
Τετ-Παρ: απόγευμα
Σαβ/κο: 10:30 - 20:30
Για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των προβολών και τις τιμές:
http://www.eef.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=306

Για το τέλος άφησα τις δωρεάν εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!
Αυτό το Σαββατοκύριακο 10&11/9 μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα με τα παιδιά σας στο υπέροχα διαμορφωμένο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με εργαστήρια πηλού, συναυλίες σχολικών συγκροτημάτων, μαθήματα ελληνικών χορών και προβολή ταινίας!

Για αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?page=-1&lang=el

Φοίβη Λέκκα

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved