Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Σήμερα θα ξεκινήσω με μια πολύ ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που διοργανώνουν το Earcare Παιδιατρικό Ακοολογικό Κέντρο Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας για παιδιά με προβλήματα ακοής.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!
music day 1 1 3

Τα παιδιά με βαρηκοΐα που είναι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας ή κοχλιακών εμφυτευμάτων (ανεξαρτήτως εταιρείας) θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο της μουσικής! Θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα-ένα τα μουσικά όργανα από έμπειρους μουσικούς, να συνειδητοποιήσουν τους ήχους που παράγουν, να τα αγγίξουν και να παίξουν μαζί τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μουσικοί θα συνδυάσουν ήχους για να δημιουργήσουν όμορφες παιδικές μελωδίες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται να αλλάξει μια παγιωμένη αντίληψη που υπάρχει, καθώς οι περισσότεροι θεωρούμε εσφαλμένα πως η μουσική δεν ειναι αντιληπτή ή σημαντική στο παιδί με βαρηκοΐα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:
http://www.earcare-junior.gr/event
Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41
Σάββατο 21/05, ώρα 11:00

Τώρα θα σας πάω στις μουσικές εκδηλώσεις και τα δημιουργικά εργαστήρια που διοργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ από τις 19 ως τις 25 Μαΐου!

imagegen 2

Θεατρικό εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών: "Λέξεις στο πάρκο άκουγαν μουσική", 21.5.2016, 11.00
Μουσική εκδήλωση: Con Alma | Latin Jazz Roots: Dimitris Kalantzis Group&Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, 21.5.2016, 20.30
Εργαστήριο χορού για μικρούς&μεγάλους: Enter στο Χορό/Volume 3, 22.5.2016, 12.00
Μουσική εκδήλωση: Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, 22.5.2016, 19.00
Έκθεση φωτογραφίας: Dammi i colori...The making of , 25.5.2016, 19.00

Διαλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και ετοιμαστείτε για μια όμορφη και άκρως δημιουργική βόλτα για όλη την οικογένεια!

Είσοδος δωρεάν
Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου&Δοϊράνης, Καλλιθέα
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή μέσω email στο
visitorscenter@snfcc.org

Για το τέλος άφησα τη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

image exhibition1 3

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, το Σάββατο 21/05 γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσείων προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για ενήλικες και παιδιά (4 έως 12 ετών), στη διαδραστική του έκθεση με τίτλο «Γεια σου κύριε Φόβε!» από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενήσει το μουσείο είναι 50 άτομα επομένως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τρέξτε να προλάβετε!

Καρατζά 7&Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved