Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Η Άνοιξη έχει μπει πια για τα καλά και τα παιδιά έχουν πολλά να δουν και να κάνουν στην πόλη!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με ένα πρωτότυπο εργαστήριο, που θα φέρει κοντά γονείς και παιδιά, με τίτλο: «Ένα τηλεγράφημα ξετυλίγει το κουβάρι των συναισθημάτων στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών»

546 3


Η μουσειοπαιδαγωγός και τα παιδιά «μπαίνουν» στα αρχεία του μουσείου, βρίσκουν και μελετούν σπάνια τηλεγραφήματα και μιλούν για συναισθήματα (πως ένιωθαν οι αποστολείς αλλά και οι αποδέκτες). Οι γονείς με την ψυχολόγο συνομιλούν για «Συναισθηματική Νοημοσύνη». Στο τέλος γονείς και παιδιά ενοποιούν την εμπειρία τους στο μουσείο, με τη βοήθεια της εικαστικού, φτιάχνοντας όλοι μαζί μια εικαστική δημιουργία!
Και μια μικρή έκπληξη: υποδεχόμαστε την Άνοιξη, ετοιμαζόμαστε, να γιορτάσουμε το Πάσχα, αλλά πως; Μα με ένα τηλεγράφημα! Περισσότερα από κοντά!

9 & 10 Απριλίου 2016
Ηλικίες: 4-6 ετών (ώρα:10:30-11:30) & 7-12 ετών (ώρα:12:30-14:00)
Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν. Απαιτείται κράτηση.
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά, 210-6201899, 210-6201999,
ote-museum@ote.gr
www.cosmote.gr/mseum

Θα συνεχίσω με το αγαπημένο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και ένα εργαστήριο για το Συναίσθημα της Αδικίας, που τόσο συχνά νιώθουν τα παιδιά αλλά και εμείς οι μεγάλοι!

image contact 3


«Παραμυθοϊστορίες της αδικίας!»: Τι είναι αυτό που λέμε άδικο; Τι είναι η αδικία; Μπορεί κάτι να ζητάω την ώρα που φωνάζω ΑΔΙΚΙΑ; Τι είναι αυτό που ζητάω όσο ζητωκραυγάζω ότι δεν είναι εκεί κανείς για εμένα; Πού το ζητάω αυτό που χρειάζομαι; Μπορώ να το βρω έξω από εμένα; Έχει η αδικία σχέση με την ανάγκη; Με την επιθυμία; Με τα όρια; Μυρίζει φόβο; Επιθυμεί εμπιστοσύνη;
Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας φανερώνει την αδικία φωτεινό σηματοδότη στο δρόμο της φροντίδας και της εμπιστοσύνης για τον εαυτό μας!

Ημερομηνίες: 2, 9, 10, 16 και 23 Απριλίου

Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 &Τσάμη Καρατάσου 56,Φιλοπάππου, Αθήνα
210 92 18 329

Για το τέλος άφησα το "Athens Science Festival" που επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη».

9 3


Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «κατακτήσουν» τη γνώση με πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο ενώνουν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους για να παρουσιάσουν, όπως ποτέ άλλοτε, τον μαγικό κόσμο της επιστήμης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών! Ακόμα να πάτε;
ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ: Διαδραστική Έκθεση, Πειράματα Επίδειξης, Εργαστήρια, παιδαγωγικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά Σάββατο και Κυριακή: 11.00 ‐ 17.00 (για όλες τις ηλικίες )
ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΖΩΝΗ: Έκθεση Τέχνης και Επιστήμης Τετάρτη ‐ Κυριακή 11.00 ‐ 21.00 (ευρύ κοινό )
5-10/4
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved