Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής, επανέρχομαι δριμύτερη με όμορφες και άκρως δημιουργικές προτάσεις για τα παιδιά!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω με το εργαστήριο «Παραμυθοϊστορίες του θυμού!» του αγαπημένου Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!
«ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕΕΕΕΕΕΕ, ο Θυμός έχει κάτι να μας πει ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ από τ'άλλα!!! Ο ήρωας στο δρόμο για να τον συναντήσει, ακούει, βλέπει και γνωρίζει... «Μη Θυμώνεις, καθόλου δε σου πάει, ζουμπουρλούδικό μου εσύ!». Και γεύεται τα πιο νόστιμα γλυκά μαγειρεμένα... στον πιο μεγάλο Θυμό!»

sinai


Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήρι που καλεί τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους να εξερευνήσουν το τόσο γνώριμο σε όλους συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν παρέα με τον ήρωα στον κόσμο των παραμυθιών τι δώρο έχει να μας κάνει ο θυμός στην καθημερινή μας ζωή. Ό,τι ο κάθε ένας ακούσει, «δει», γνωρίσει ή γευτεί μπορεί να το κρατήσει ως φυλαχτό στην προσωπική του διαδρομή στη ζωή του!
Ημερομηνίες: 6, 13, 14, 20 και 27/2
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)
Καρατζά 7 &Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
210 92 18 329

Θα σας πάω τώρα στην καινούρια ψηφιακή παράσταση«Ζωή στο Σύμπαν» στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Είναι μια εντυπωσιακή παράσταση που θα μαγέψει τα παιδιά καθώς τα προσκαλεί σε μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη.

sympan

Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, εστιάζει στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος που είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και τη μελέτη ενός εξωπλανήτη. Τι θα μπορούσε άραγε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του Σύμπαντος;
https://m.youtube.com/watch?v=jBKkiCatXHA&time_continue=1

Διαρκεια 40'
Για παιδια απο 9 χρονων και πανω
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις ημέρες και ώρες προβολών εδώ:
http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=18
Εισιτηριο: 6€ (κανονικό), 4€ (μειωμένο)
Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600

Για το τέλος άφησα το άκρως μελωδικό εργαστήριο "Οι Μουσικοί του Μουσείου", για παιδιά από 6 ετών και πάνω με τους γονείς τους, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

1g


Τι μουσικά όργανα έπαιζαν άραγε οι μουσικοί της αρχαιότητας; Πόσα μουσικά είδη είχαν; Υπήρχαν ωδεία τότε; Γιατί ο θεός Απόλλωνας έπαιζε λύρα; Τι σχέση είχαν οι εννέα Μούσες με τη μουσική; Τι έχει απομείνει από τους αρχαίους μουσικούς μέσα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης; Σε αυτή τη διαδρομή μας μέσα στο μουσείο, ανοίγουμε τα αυτιά και τα μάτια μας για να αναζητήσουμε τα ίχνη τους. Κι αν είμαστε τυχεροί, ίσως να ακούσουμε και λίγη από τη μουσική τους!

Με την Κατερίνα Σταμίδη, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό
14/2, 11.30-12.30
Εισιτήριο €7 (για ένα παιδί και συνοδό ) Επιπλέον ενήλικας €7. Επιπλέον παιδί €5
Νεοφύτου Δούκα 4, 21 0722 8321

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved