Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Φοίβη Λέκκα

Ενδιαφέροντα πράγματα για παιδιά δε γίνονται μόνο στην Αθήνα, γι'αυτό και σήμερα θα προτείνω και δραστηριότητες για τα παιδιά στην όμορφη Θεσσαλονίκη!

Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω από τα κυριακάτικα προγράμματα του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης!

01, 11:00-13:00,"Ένα περιστέρι μας φέρνει μήνυμα"
Όταν έχουμε ειρήνη , όλα κυλούν ήρεμα.Τα παιδιά παίζουν ξέγνοιαστα , πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς φόβο και ζουν σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον! Αντίθετα , ο πόλεμος μας αναγκάζει να αλλάξουμε σπίτι ή χώρα και συνήθειες. Γιατί οι άνθρωποι πολεμούν και πώς μπορούμε να δώσουμε τέλος στον πόλεμο; Ένα εργαστήρι πιο επίκαιρο από ποτέ!

 4107

24/01, 11:00-13:00, "Τα 7 θαύματα του κόσμου"
Ταξιδεύουμε μέχρι την Αίγυπτο και μαθαίνουμε για τις πυραμίδες. Πάμε στην Αλεξάνδρεια και βλέπουμε το φάρο...συνεχίζουμε στην Τουρκία στην Έφεσο και εξερευνούμε το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού. Μπαίνουμε στο πλοίο και πάμε στην Ελλάδα, και κάνουμε την πρώτη μας στάση στη Ρόδο. Πριν μπούμε στο λιμάνι αντικρίζουμε τον Κολοσσό της Ρόδου. Κάποια από αυτά ανήκουν στα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Γιατί λέγονται θαύματα;

31/01, 11:00-13:00, " Ενημέρωση: Ραδιόφωνο, Εφημερίδα, Διαδίκτυο τότε και τώρα"
Τότε: Ο θεός Ερμής, ο αγγελιοφόρος των θεών μετέφερε τα μηνύματά τους στους ανθρώπους, είχε φτερά στο κεφάλι και στα σανδάλια του για να είναι γρήγορος.
Σήμερα : Υπάρχουν πολλά Μ.Μ.Ε για να μας ενημερώνουν για το τι γίνεται στο κόσμο. Ραδιόφωνο, εφημερίδα, διαδίκτυο. Από όλα αυτά παίρνουμε πληροφορίες και μαθαίνουμε τα νέα...αλλά πώς εξελίχθηκαν μέσα στο χρόνο;

Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57
Συμμετοχή δωρεάν!
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9.00- 13.00,ΤΗΛ.2310913047

Θα συνεχίσω με τις δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες στη Δαήδειο Βιβλιοθήκη και στη Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι στην Καλαμαριά όλο τον Ιανουάριο!

apogoiteysi

Τα παιδιά, με αφετηρία πάντα κάποιο βιβλίο, θα ασχοληθούν με θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή, ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευή κοσμημάτων και κολλάζ, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους!
Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες ανά ημέρα και για τις δύο βιβλιοθήκες:
http://www.kalamaria.gr/lib/
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη προεγγραφή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν!
Παιδική βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
Κούσκουρα 32. Τηλ. 2310421752, 2313314491
e-mail: karablib@kalamaria.gr
Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Ελλησπόντου 15. Τηλ.2310480916 και 2313314492

Τέλος κατηφορίζουμε στην Αθήνα και στο αγαπημένο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας με τις "Παραμυθοϊστορίες της ντροπής!", ένα εργαστήριο αφιερωμένο στο συναίσθημα της ντροπής που τόσο απασχολεί πολλά παιδιά!

"Λες κάτι; Δε σε ακούω... Μπορεί να είναι από εκείνες τις στιγμές που ο φόβος γίνεται μεγαλύτερος από την κάθε και όποια επιθυμία; Ενώ ένα κουκούλι μοιάζει το πιο ασφαλές μέρος για να ζεις; Ταξιδεύουμε μαζί με τον ήρωα για να δούμε... θα τον δούμε;"

638333


Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να ανακαλύψουμε μέσα από τη διάδραση με την παραμυθοϊστορία, μαζί με την ντροπή μας και την πολύχρωμη μπάλα του Μουσείου (που κοκκινίζει κάθε φορά που βγαίνει με καινούργιους άλλους για παιχνίδι), την αξία της ντροπής στην καθημερινή μας ζωή!
Ημερομηνίες: 9, 16, 17, 23 και 30/01
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved