Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Καθώς ο Σεπτέμβρης φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, τα παιδιά έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικίλες δραστηριότητες προκειμένου να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω από το υπέροχο βιβλίο «Πετάνε οι πιγκουίνοι;» του Oliver Jeffers, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος για παιδιά από 3 ετών.

------------------------------------------------------------------------------------98-8

Ο βραβευμένος και πολυαγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων επανέρχεται με ένα βιβλίο που μιλάει στα μικρά παιδιά για τη σημασία της φιλίας. Το κάνει-όπως πάντα-μέσα από μια ιστορία απλή και σύντομη, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εικονογράφηση, που θα κερδίσει τα παιδιά με τη ζωντάνια, τη λεπτομέρεια της και την εκφραστικότητα των ηρώων. Όσο μικρή είναι η ιστορία του, τόσο μεγάλα είναι τα μηνύματα που περνάει μέσα από αυτήν. Δύο φίλοι μπορούν να είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά αυτό να μη στέκεται εμπόδιο στη φιλία τους. Το σημαντικό είναι να νοιάζεται και να υπολογίζει πάντα ο ένας τον άλλον, και να σέβεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Φυσικά δε μπορεί ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία να τα αντιληφθεί όλα αυτά, ούτε χρειάζεται. Είναι αρκετό να ξέρει πως ένα αγόρι και ένας πιγκουίνος μπορούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι. Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβει εν καιρώ...

«Πετάνε οι πιγκουίνοι;»
Κείμενο&εικονογράφηση: Oliver Jeffers
Εκδόσεις Ίκαρος, 2015
€ 12.90, σελ. 32

Τώρα θα σας πάω στο βιωματικό εργαστήριο «Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των εντόμων» για παιδιά 2-5 ετών, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

-------------------------------------------------------------------------------------09090-9

Ζζζζζζζζζ. Και ξαφνικά ένα πρωινό του φθινοπώρου, η Πλάκα γεμίζει από εκατομμύρια έντομα. Πεταλούδες, μέλισσες, γρύλους, τζιτζίκια, μυρμήγκια, αράχνες... Και ενώ οι μεγάλοι τα έχουν χαμένα, μια ομάδα παιδιών, οι μικροί εντομολόγοι, αναλαμβάνουν δράση...
Μέσα από αυτό το ευφάνταστο εργαστήρι, γεμάτο διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο των εντόμων. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, θα μελετήσουν τα έντομα, θα μάθουν να τα διακρίνουν, να παρατηρούν τις συνήθειες και τις δραστηριότητες τους. Άλλοτε σε ρόλο μελισσοκόμων και άλλοτε εντομολόγων, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και θα κάνουν νέους φίλους! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
3/10 : Ένας γρύλος πολύ σιωπηλός
10/10 : Μια μέλισσα με λύση
17/10 : Πεταλούδες και ζουζούνια
24/10 : Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Ώρα: 12:00-13:00
Σχεδίαση-Εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη, Παιδαγωγός, Ελένη Αντωνοπούλου, Παιδαγωγός
Κόστος Συμμετοχής: 40€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια)
12€ μεμονωμένα εργαστήρια
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15 παιδιά)
Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο
Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει γίνει προπληρωμή
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα
Τηλ: 210 3250341

Για το τέλος άφησα τις εκδηλώσεις της Γιορτής της Γλώσσας, που θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 26/9, εντελώς δωρεάν!

-----------------------------------------------------------------------------------------------90-90-9

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή φορά στην Αθήνα η μεγάλη Γιορτή της Γλώσσας, στην οποία συμμετέχουν δεκατρία ευρωπαϊκά πολιτιστικά ινστιτούτα και πρεσβείες. Είναι μια γιορτή για όλη την οικογένεια, μια συναρπαστική περιήγηση ανά την Ευρώπη, με θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, παιχνίδια και μαγικά! Είναι ευκαιρία να πάτε με τα παιδιά σας σαββατιάτικη βόλτα, να ακολουθήσετε το ρυθμό των χορών αλλά και να ταξιδέψετε μέσα από τα τραγούδια. Μην ξεχνάτε ότι οι γλώσσες από διάφορες χώρες ακούγονται εντελώς διαφορετικά, όμως τα συναισθήματα των ανθρώπων είναι τα ίδια!

Αυτό ήταν για σήμερα. Να φροντίζετε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τα παιδιά σας, και ακόμα κι αν δε μπορεί να είναι πολύς, να είναι τουλάχιστον δημιουργικός!

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο με τα παιδιά σας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved