H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Αυτή η πόλη δεν ησυχάζει ποτέ (και καλά κάνει)! Υπάρχουν πάντα πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές για να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να ανοίξουν τους ορίζοντες τους!

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» στο Μουσείο Ηρακλειδών, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια!

1l1

Αν η λέξη τεχνολογία σας παραπέμπει μόνο στη σύγχρονη εποχή, κάνετε λάθος! Στην έκθεση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μαζί με τα παιδιά σας την τεχνολογία της αρχαιότητας, μέσα από τις σημαντικότερες γνωστές αλλά και άγνωστες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων. Τα ομοιώματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Αρχαία Ολυμπία και στο Κατάκολο. Από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, κι από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησίβιου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, θα μαγευτείτε από το πόσο «μπροστά» ήταν τελικά αυτοί οι αρχαίοι!

Ηρακλειδών 16, Θησείο
Πέμπτη 18:00-19:30. Διαδραστική ξενάγηση.
Σάβ.& Κυρ., 12:00-13:30 Διαδραστική ξενάγηση - 16:00-17:00 Γενική ξενάγηση.
Κόστος κατ' άτομο (συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου εισόδου ): Γενική ξενάγηση 6 € – Διαδραστική ξενάγηση (διαδραστικές δραστηριότητες με τα εκθέματα ) 10 €
Διάρκεια: Από μιάμιση έως δύο ώρες.
Δηλώσεις συμμετοχής: Καθημερινά 10:00-18:00, T: 211 01 26 486 / E: annex@herakleidon-art.gr

Θα σας πάω τώρα στη δωρεάν προβολή της επετειακής παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble» στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 21/9!

1l2

Στις 24 Απριλίου 1990, ξεκίνησε μία αποστολή η οποία θα άλλαζε για πάντα την εικόνα μας για το Σύμπαν! Την ημέρα εκείνη τέθηκε σε τροχιά το σπουδαιότερο ίσως από τα τροχιακά μας αστεροσκοπεία: το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble. Με αφορμή λοιπόν τα 25α γενέθλια του Hubble θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε οικογενειακώς δωρεάν μία από τις δύο προβολές της επετειακής παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble», που θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις 5/10. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα-αν το επιθυμείτε- να φωτογραφηθείτε...μέσα στα πλάνα της παράστασης!

Για παιδιά από 9 χρονών και πάνω
2 προβολές (ώρες 18:30 και 19:30) με ελεύθερη είσοδο
Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας
Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600

Για το τέλος άφησα τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι», που είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά στις 30/9 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!

1l3

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που ανέδειξε 30 νικητές, τα έργα των οποίων θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου!
Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, ήταν το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Χρησιμοποιώντας κολάζ, ζωγραφική και άλλες τεχνικές, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολύχρωμα κυκλαδικά κεφάλια να κατακλύσουν το μουσείο! Τα παιδιά θα μπορούν να ανακαλύψουν τη δική τους ζωγραφιά μέσα στις 5.000 αλλά και να δουν πώς φαντάστηκαν το κυκλαδικό ειδώλιο και τα άλλα παιδιά! Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι, που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα κυκλαδικό κεφάλι-ομαδικό έργο, το οποίο επίσης θα παρουσιάζεται στην έκθεση! Εσείς οι γονείς θα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα σεζόν 2015-2016 και να γνωρίσετε τους υπεύθυνους!

18.00-21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Νεοφύτου Δούκα 4

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο με τα παιδιά σας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved