Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Οι διακοπές στην πόλη μόνο περιοριστικές δεν είναι για τα παιδιά, αντίθετα τους προσφέρουν ευκαιρίες για πολύ όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το Φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου.

--------------------------------------------------------------------ar1dk 3

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, φεστιβάλ με δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές. Ευκαιρία να πάρετε τα παιδιά σας και να πάτε, συνδυάζοντας τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με διασκέδαση και ψυχαγωγία! Αυτές είναι οι εκδηλώσεις που προσφέρονται για όλη την οικογένεια:
17/7: Χορευτική παράσταση ομάδας Βέλγων χορευτών με τίτλο Aglaja Ballet of Flags στο πλαίσιο εορτασμού 50 χρόνων από τη δημιουργία της χορευτικής ομάδας AGLAJA
20/7: Συναυλία The Big Band theory
H Big Band συμπράττει με το διακεκριμένο βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη και τον πιανίστα (υποψήφιο για βραβείο Grammy ) Hector Martignon, παρουσιάζοντας ένα ειδικά διαμορφωμένο latin-jazz πρόγραμμα
23/7: Παράσταση «Ο Καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου
25/7: Carmen του Georges Bizet, σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Οργανισμού. Συμμετέχουν διακεκριμένοι σολίστ από το χώρο του λυρικού θεάτρου. Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 9 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
τηλ.: 210 52 84 800 και www.opanda.gr
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πατησίων 44

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος» του Βιοτεχνικού-Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου.

-----------------------------------------------------index2 3

Παιδιά όλων των ηλικιών-μιας και το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία-θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με διαδραστικό τρόπο το ρόλο και τη σημασία του λιμανιού στη ζωή ενός τόπου μέσα στα χρόνια καθώς και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το λιμάνι και τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Θα παρατηρήσουν το ίδιο το Λιμάνι του Λαυρίου-όπου διεξάγεται το πρόγραμμα- αλλά ταυτόχρονα θα αναφερθούν και σε άλλα λιμάνια, θα ορίσουν τι είναι ένα λιμάνι, τι συμβαίνει σε αυτό και πώς επηρεάζει τελικά τον κόσμο. Δώστε τους τη δυνατότητα να κάνουν κάτι πραγματικά πρωτότυπο σε ένα όμορφο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα!

Υλοποιείται στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένος Λαυρίου
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Ωράριο: Καθημερινά 9.30-11.00 και 11.30-13.00 ή με συνεννόηση
Κόστος: € 5
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 9:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2292025575 και στο e-mail bbem@otenet.gr

Για το τέλος άφησα τα «Παραμύθια για καληνύχτα» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

----------------------------------------------------------------Paramythia gia kalinyxta 2

Πρόκειται για μια συλλογή γνωστών και πολυαγαπημένων παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και των αδελφών Γκριμ μεταξύ άλλων. Είναι παραμύθια με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βασιλιάδες και βασίλισσες, με τα οποία μεγάλωσαν γενιές πριν από μένα, μεγάλωσα εγώ και είμαι σίγουρη πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου. Είναι ιστορίες διαχρονικές και με έναν τρόπο πάντα επίκαιρες, μιας και μιλάνε για αξίες, ανθρώπινες συμπεριφορές και αδυναμίες που δεν αλλάζουν μες στα χρόνια. Ταυτόχρονα έχουν μια μαγεία που τις κάνει πολύ αγαπητές στα παιδιά. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, με εξαιρετική απόδοση στα ελληνικά από τους Γιώργο Παναγιωτάκη και Καρολίνα Μιζάν, που πετυχαίνει αμεσότητα, και μια εικονογράφηση της Λορίνα Άλβαρεζ πολύ ελκυστική που παραπέμπει σε κινούμενα σχέδια. Δεν είναι παραμύθια μόνο για καληνύχτα, αλλά σίγουρα υπόσχονται ύπνο γλυκό και όμορφα όνειρα.

«Παραμύθια για καληνύχτα με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βασιλιάδες και βασίλισσες»
Συγγραφέας: Συλλογικό
Διασκευή: Μάιρι Μακίνον
Εικονογράφηση: Λορίνα Άλβαρεζ
Απόδοση: Γιώργος Παναγιωτάκης – Καρολίνα Μιζάν
Εκδόσεις Κέδρος, 2015
€ 11, σελ. 104
Από 4 ετών

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Ως τότε, να περάσετε όσο περισσότερο δημιουργικό χρόνο μπορείτε με τα παιδιά σας!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved