Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία τα παιδιά έχουν όλο το χρόνο να ξεκουραστούν και να καταπιαστούν με ποικίλες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το βιβλίο «Τούμπαλιν» της Βάσιας Χατζηγιαννάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------0990

Ένα αγόρι πανέξυπνο και πολυμήχανο ψάχνει να βρει λύσεις στα πιο περίπλοκα προβλήματα. Το μόνο που δεν έχει καταφέρει ακόμα να αντιμετωπίσει είναι ο φόβος του για τη θάλασσα. Μια μέρα όμως όλα θα αλλάξουν...
Πρόκειται για ένα βιβλίο απλά γραμμένο που μιλάει με εύστοχο τρόπο στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας αλλά και να φροντίζουμε και να προστατεύουμε όσους και όσα αγαπάμε. Η επιθυμία και η διάθεση για νέες ανακαλύψεις νικούν το φόβο και μας οδηγούν στο να τολμήσουμε, να ζήσουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες και τελικά να γίνουμε καλύτεροι.

«Τούμπαλιν»
Συγγραφέας: Βάσια Χατζηγιαννάκη
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Εκδόσεις Μίνωας, 2015
€ 10,90, σελ. 36
Για παιδιά από 3 έως 6 ετών

Τώρα θα σας πάω στις «Διαστημικές ειδήσεις» της Μαρίας Ρουσάκη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας για παιδιά από 6 ετών.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------09090

Είναι ένα βιβλίο τρυφερό και ευαίσθητο που μιλάει με ευφάνταστο τρόπο για κάτι που απασχολεί τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς, και δεν είναι άλλο από τη δυσκολία να περνούν χρόνο και να κάνουν πράγματα μαζί στην καθημερινότητα λόγω έλλειψης χρόνου και κούρασης των γονιών. Τα παιδιά είναι διατεθειμένα να σκεφτούν και να κάνουν τα πάντα προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή του μπαμπά και της μαμάς ̇ακόμα και να ανακαλύψουν έναν...ιπτάμενο δίσκο! Μα ιπτάμενοι δίσκοι δεν υπάρχουν στ'αλήθεια! Ή μήπως υπάρχουν τελικά; Αυτό θα το πουν τα παιδιά αφού διαβάσουν την ιστορία ̇μια ιστορία με την οποία μικροί και μεγάλοι μπορούν να ταυτιστούν και μέσα από αυτήν να δουν πως σημασία δεν έχει ο τρόπος με τον οποίο περνάμε το χρόνο μας αλλά το να μπορούμε να τον περνάμε με αυτούς που αγαπάμε και να μοιραζόμαστε πράγματα μαζί τους. Γιατί τους έχουμε ανάγκη όπως μας έχουν κι αυτοί.

«Διαστημικές ειδήσεις»
Συγγραφέας: Ρουσάκη Μαρία
Εικονογράφος: Βαβούρη Ελίζα
Εκδόσεις Μίνωας, 2013
€ 6, σελ. 31

Σειρά έχουν τώρα οι δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη που θα δώσει όλο το καλοκαίρι η ομάδα Θεάτρου Σκιών Σωτήρης Χαρίδημος στις γειτονιές της Αθήνας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------90-90-90

Η ομάδα αυτή έχει πάρει το όνομά της από την συλλογή της γνωστής οικογένειας Καραγκιοζοπαιχτών, «Χαρίδημοι», που ξεχώρισε με τις παραστάσεις της και τη λαϊκή ζωγραφική, από την αρχή του περασμένου αιώνα και μέχρι την δεκαετία του '80. Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοση της οικογένειας, η ομάδα έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τις ιστορίες του Καραγκιόζη και των φίλων του, που όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι πάντα επίκαιρες και πολύ διασκεδαστικές. Σε τόσες γειτονιές που θα πάνε σίγουρα κάπου θα τους πετύχετε!

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Τρίτη 23 Ιουνίου, ώρα 21:00, Παρκάκι μεταξύ Πατησίων και Κύπρου
Τετάρτη 24 Ιουνίου, ώρα 21:00, Φωκίωνος Νέγρη ύψος Μεγίστης
Παρασκευή 26 Ιουνίου, ώρα 21:00, Θέατρο Κολωνού
Παρασκευή 3 Ιουλίου, ώρα 21:00, Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος
Τρίτη 7 Ιουλίου, ώρα 21:00,πλατεία Πηνελόπης Δέλτα, Αμπελόκηποι
Τρίτη 14 Ιουλίου, ώρα 21:00, πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή
Πέμπτη 16 Ιουλίου, ώρα 21:00, Ακαδημία Πλάτωνος (Πλατεία Αγ. Γεωργίου )
Πέμπτη 23 Ιουλίου, ώρα 21:00, Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Πέμπτη 30 Ιουλίου, ώρα 21:00, Πάρκο ΦΙΞ Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, Αγία Αικατερίνη, Κάτω Πετράλωνα
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:30, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταθμός Λαρίσης

Για το τέλος άφησα το κυριακάτικο εργαστήρι «Ελάτε να γνωρίσουμε την Πλάκα μέσα από το παραμύθι» για παιδιά όλων των ηλικιών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------9090-90-9

Παιδιά και γονείς περπατούν τις Κυριακές στην πόλη, γνωρίζουν τα μνημεία και την ιστορία της και στη συνέχεια, στο χώρο του Μουσείου, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών δημιουργούν τη δική τους ιστορία γύρω από όσα έμαθαν. Χρησιμοποιώντας ως αφετηρία κάθε φορά και κάτι διαφορετικό –ποίηση, πεζογραφία, χορό, ιστορία- ξεναγούνται στην πόλη, γνωρίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής σε αυτήν και στο τέλος επιστρατεύοντας τη φαντασία τους φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι. Ευκαιρία για εποικοδομητικές καλοκαιρινές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας!

Κάθε Κυρ. 12.30-14:00 μ.μ.
Είσ.: € 12 για ένα παιδί κι έναν συνοδό, € 40 για 4 συναντήσεις
Σχεδίαση: Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Σε συνεργασία με την «Παραμυθοκουζίνα»
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα 2103250341

Αυτό ήταν για σήμερα. Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και πολύ δημιουργικά! Ελπίζω ο καιρός να βοηθήσει!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved