Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, τα σχολεία κλείνουν και οι επιλογές για τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους είναι όλο και περισσότερες!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τα καλοκαιρινά «Παραμυθοκαμώματα... της Χαράς και της Λύπης!» στο αγαπημένο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

1lekkanew1

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χαρά;! Όχι βέβαια! Όχι μόνο υπάρχει αλλά δουλεύει ρολόι και όχι μόνο ρολόι αλλά και ξυπνητήρι!! Τι θα γίνει όμως όταν ξαφνικά εξαφανιστεί...; Ας το ανακαλύψουμε μαζί μικροί και μεγάλοι στον θαυμαστό κόσμο των παραμυθιών».
Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήρι, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι, θα επεξεργαστούν τα συναισθήματα της χαράς και της λύπης, που συνυπάρχουν στην καθημερινότητα τους, εναλλάσσονται και δε μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο.

Ημερομηνίες: 13, 14, 20, 21, 27 και 28 Ιουνίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Τώρα θα σας πάω στην καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το δίκτυο βιβλιοθηκών του Future Library, από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου.

1lekkanew2

Με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...», παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνα θησαυρών ... ή μια μηχανή του χρόνου ... ή ένας χάρτης ... ή ένα μουσείο ... ή ένα καράβι ... ή ένα εργαστήριο πειραμάτων ... ή μια μεγάλη κουφάλα σ" ένα δέντρο ...ή ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί! Mπορείτε να δείτε τις βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην εκστρατεία http://summer2015.nlg.gr/ αλλά και το πρόγραμμα δράσεων που έχουν αναρτήσει κάποιες βιβλιοθήκες: http://hub.futurelibrary.gr/

Προσωπικά, θα έχω τη χαρά να συντονίσω το εργαστήριο "Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...είναι το σπίτι μου!" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης: «Με αφετηρία "Τα τρία μικρά λυκάκια" του Ευγένιου Τριβιζά φανταζόμαστε το ιδανικό σπίτι και το αποτυπώνουμε στο χαρτί. Στη συνέχεια όλα αυτά τα σπίτια θα σχηματίσουν μια πολιτεία με τρόπο...μαγικό, μια πολιτεία όπως θα θέλαμε να είναι!» To εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών, η συμμετοχή είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η έγκαιρη προεγγραφή. Σας περιμένω να τα πούμε κι από κοντά!

Δευτέρα 22/6, 18:00-19:30
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης
Αφροδίτης 4 και Μουστακλή
Τηλ: 2106128825
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.30 – 18.30

Για το τέλος άφησα δύο πολύ ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

1lekkanew3

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανέμων στις 15 Ιουνίου, τα παιδιά 6 με 12 ετών θα κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στη μυθολογία και θα ανακαλύψουν τις ιστορίες γύρω απ' τους ανέμους και τα ονόματά τους. Θα αποκρυπτογραφήσουν ανεμολόγια, θα μάθουν για τη σημασία της αιολικής ενέργειας για το περιβάλλον και θα φτιάξουν τους δικούς τους πολύχρωμους ανεμόμυλους για να παίζουν με τον αέρα!
Σάββατο 13/6, 11:30
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μαρία Βατίστα, Χριστίνα Κωβαίου
Ελεύθερη είσοδος

Ελάτε να γιορτάσετε οικογενειακώς τα δύο χρόνια σχολικών επισκέψεων στο Κέντρο Επισκεπτών. Οι μαθητές των σχολείων που επισκέφτηκαν το Κέντρο Επισκεπτών μπορούν να έρθουν τώρα με τους γονείς τους να παίξουν, να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να φάνε παγωτά, να ακούσουν μουσική και να διασκεδάσουν όλοι μαζί! Ευκαιρία για όμορφη κυριακάτικη βόλτα!
Κυριακή 14/6, 11:00-14:00 & 17:00-20:00
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ξένια Τακτικού, Κάτια Παπασπηλιοπούλου
Ελεύθερη είσοδος

1lekkanew4

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα
Συμμετοχή και στις δύο με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30' πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα με την οικογένεια σας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved