Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Τα παιδιά μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να επιλέξουν ανάμεσα σε ξεχωριστές δραστηριότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που διεξάγεται για 12η συνεχόμενη χρονιά στην όμορφη Θεσσαλονίκη 7-10/5, με ελεύθερη είσοδο!

--------------------------------------098IU

Κάθε χρόνο στην Έκθεση οργανώνονται εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο! Έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 60 εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα. Εμψυχωτές θα είναι περισσότεροι από 60 συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες.

Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή την ανθολογία «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο!», θα οργανώσει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για τα παιδιά. Τέλος, στην έκθεση θα φιλοξενηθεί φέτος το Σπίτι των Παραμυθιών-το μουσείο αλλιώς, που θα οργανώσει διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τους παράξενους πολιτισμούς του κόσμου. Εκεί, τα παιδιά καλούνται να κάνουν ένα ταξίδι γεμάτο μύθους και παραμύθια, στοιχεία της ιστορίας των πολιτισμών του κόσμου και εικαστική αναπαράσταση παραδόσεών τους. Επίσης θα διεξαχθούν συζητήσεις και εργαστήρια που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και έτσι κανένας δε θα μείνει παραπονεμένος!
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Helexpo, περίπτερα 13 και 15
Παιδική Γωνιά - Γωνιά Εφήβων
Παρασκευή & Κυριακή: 10:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη για τους επισκέπτες

Τώρα θα μεταφερθούμε στην Αθήνα και στο εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα... της Ανυπομονησίας!» του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

----------------------------P0O9IU8YHG

«Στα χωράφια του κόσμου των παραμυθιών καλλιεργείται η προσμονή που οι καρποί της είναι πεντανόστιμοι!!». Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήρι που βοηθάει τα παιδιά, μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι, να επεξεργαστούν το συναίσθημα της ανυπομονησίας, που είναι πολύ συνηθισμένο στις μικρές ηλικίες. Τα παιδιά πολλές φορές όταν θέλουν κάτι το θέλουν άμεσα και δε μπορούν ούτε έχουν μάθει να περιμένουν!

Ημερομηνίες: 9,16, 17, 23 και 30 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
210 92 18 329

Για το τέλος άφησα το «Big Bang», το φεστιβάλ μουσικής για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 9&10 Μαΐου.

---------------------------POLKJN

Το Big Bang είναι ένα φεστιβάλ μουσικής, για τις ανάγκες του οποίου μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης θα μεταμορφώσουν το χώρο τους σε ένα μουσικό λαβύρινθο που προσκαλεί τα παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες. Τα παιδιά, σε αυτό τους το ταξίδι, θα παρακολουθήσουν και θα βιώσουν ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα, με συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια. Μουσικοί από διαφορετικά είδη και στυλ θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τον πλούτο της μουσικής με έναν ευφάνταστο και περιπετειώδη τρόπο που να είναι ταυτόχρονα προσιτός στα μικρά παιδιά.
Το σημαντικό είναι ότι το Big Bang δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά προϋποθέτει και τη δική τους ενεργό συμμετοχή σε αυτό. Σε κάθε εκδήλωση, οι επαγγελματίες μουσικοί ανοίγουν διάλογο με τους νεαρούς τραγουδιστές και οργανο- παίκτες και μοιράζονται τη σκηνή μαζί τους! Μην το χάσετε!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1856

Εισιτήρια € 3, 5, 7 και ελεύθερη είσοδος (ανάλογα με την εκδήλωση)
Για παιδιά 0-9 ετών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Εισιτήρια: 210 900 5 800

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και πολύ δημιουργικά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved