Δωρεάν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά από τη Φοίβη Λέκκα!

Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορούν τα παιδιά να κάνουν δωρεάν σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη!

Δωρεάν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τη διαδραστική εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Μυστήρια στην πόλη» της Ελένης Σβορώνου, για παιδιά από 7 ετών, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

--------------------------unnamed 3

Μουσεία, μνημεία, αγάλματα και αρχαιολογικοί χώροι είναι οι χώροι έρευνας των αχτύπητων αδερφών Λαγωνίκα. Τα δυο παιδιά λύνουν υποθέσεις μυστηρίου στην Ακρόπολη, το Μουσείο της Βραυρώνας και το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Γι'αυτό και χρειάζονται επειγόντως βοηθούς! Βοηθούς που θα αναλάβουν, στη συνέχεια, δράση στα μουσεία και στα μνημεία της δικής τους γειτονιάς. Γιατί κάθε γωνιά της πόλης είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αρκεί να έχεις μάτι και μύτη για να το δεις και να το λύσεις!

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους μια φωτογραφία από ένα άγαλμα, ένα μνημείο, ένα έργο τέχνης, ένα παλιό κτίριο, κάτι που τους αρέσει στη γειτονιά τους και καλύτερα να είναι και τα ίδια μέσα στη φωτογραφία. Γιατί έχουν υπόθεση να λύσουν!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η πόλη είμαστε εμείς» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σάββατο 25/4, 12:15 μμ
Ιπποκράτους 118, τηλ.: 211 300 3580
Είσοδος ελεύθερη
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Θα σας πάω τώρα στην εκδήλωση «Νεράιδες και Πρίγκηπες», με αφορμή τα βιβλία «Ο άνεργος πρίγκηπας» της Ιωάννας Μπουλντούμη και «Καληνύχτα, νεράιδα νονά» της Αλεξάνδρας Τσόλκα, στο The APIVITA Experience Store, για παιδιά από 4 ετών!

-------------------------unnamed 3

Πώς συναντήθηκαν ένας Άνεργος πρίγκιπας με μια γλυκατζού Νεράιδα νονά; Μήπως στο «Βασίλειο της Γεύσης», σε ένα ξακουστό πάρτι γενεθλίων; Και ποιος έφαγε τελικά την τούρτα; Σε αυτές κι ένα σωρό άλλες μυστηριώδεις αλλά κι αστείες απορίες θα απαντήσουν η Ιωάννα Μπουλντούμη που βάλθηκε να βρει δουλειά εν μέσω κρίσης στον Άνεργο Πρίγκιπά της και η Αλεξάνδρα Τσόλκα που δημιούργησε την πιο τρυφερή Νεράιδα Νονά με μια ακαταμάχητη αδυναμία στα γλυκά. Παιδιά και γονείς ετοιμαστείτε για μια ξέγνοιαστη εμπειρία γεμάτη γέλιο, γλύκα και πολλή φαντασία!

Σόλωνος 6 και Κανάρη, Κολωνάκι
25/4, 12:00
Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 3640560 ή στείλτε e-mail στο experience_store@apivita.com

Σειρά έχει τώρα ο κύκλος εκδηλώσεων «Κυριακές στο Άνετον» για παιδιά από 5 έως 12 ετών, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης», στη Θεσσαλονίκη!

-----------------------------------11078039 824740410895383 4278613894387356414 n 3

Τα παιδιά τις Κυριακές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής, κατασκευών, αυτοσχεδιασμού, κίνησης, μουσικής, οπτικής επικοινωνίας, σύγχρονου χορού, βιωματικής αφήγησης, γνωριμίας με την ιστορία της τέχνης και βιβλιοδεσίας! Έχουν άπειρες επιλογές ώστε να διαλέξουν αυτά που τα ενδιαφέρουν περισσότερο!
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
http://www.ipolistonkosmo.gr/kids.php?select=8211&gener=5
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς μπορούν να πάρουν μέρος έως και 15 παιδιά ανά δράση.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα τηλ. 2313318229, 2313318213 και 2313318208, Δευ-Παρ, κατά τις ώρες 10:00-13:00. Οι γονείς, οι οποίοι θα συνοδεύουν υποχρεωτικά τα παιδιά τους, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή.

Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Έως 31/5/15
Ώρα 11:30 πμ
Ελεύθερη είσοδος

Για το τέλος άφησα τη Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού, που γιορτάζει τα 20 χρόνια δράσης του στη ΔΕΘ!

-----------------------------deltio 07 04 2015 05 317x200 2

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί μία μεγάλη γιορτή για τα παιδιά. Στις 24, 25 και 26/4 το Περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε χώρο διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους.

Παιδότοπος, κλόουν, μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, face painting, zumba για μικρούς και μεγάλους, ζαχαροπλαστική και μαγειρική για παιδιά, παράσταση καραγκιόζη, αφήγηση παραμυθιών, συναυλίες και πολλές ακόμα εκπλήξεις σας περιμένουν από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ! Επίσης τα παιδιά θα μπορούν να εξεταστούν προληπτικά από παιδίατρο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο και ορθοπεδικό, που θα βρίσκονται στο Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Ιπποκράτης».

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.
Eνημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ημέρου εδώ:
http://www.hamogelo.gr/4-1/2344/Megalh-Giorth-gia-ta-Poidia-apo-To-Xamogelo-toy-Poidioy

Αυτό ήταν για σήμερα. Να περάσετε όμορφα ως την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved