Προτάσεις για την 25η Μαρτίου από τη Φοίβη Λέκκα!

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την αργία της 25ης Μαρτίου για να κάνετε με τα παιδιά σας βόλτα στο κέντρο της πόλης και να επισκεφτείτε μουσεία που έχουν δωρεάν είσοδο αυτή τη μέρα!

Προτάσεις για την 25η Μαρτίου από τη Φοίβη Λέκκα!

Πρώτη στάση είναι το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που αποτελεί κλασσικό προορισμό μια τέτοια μέρα!

------------537285 256430941160981 925196733 n 3

Το μουσείο αυτό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να μάθουν τα παιδιά για τον αγώνα του'21 μιας και ζωντανεύει με τα εκθέματα του την ελληνική επανάσταση. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, τα όπλα και τα εξαρτήματα της στολής σπουδαίων αγωνιστών (Καραϊσκάκης, Ανδρούτσος, Κολοκοτρώνης κ.α. ), την πλώρη και την πρύμνη της λέμβου του Μιαούλη, το βόλι που τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάρκο Μπότσαρη, ιστορικά αντικείμενα της εποχής και προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών της επανάστασης. Θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τις 11 π.μ. σε power point (που θα προβάλλεται ανά 20'), μέσα από χάρτες και φωτογραφίες, την ιστορία του κεντρικού πάρκου με τις προτομές και τα αγάλματα ηρώων του 1821. Οι συνεργάτες του μουσείου θα είναι στη διάθεση των παιδιών για να τους λύσουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα εκθέματα και την εθνική γιορτή γενικότερα. Δεν υπάρχει πιο ζωντανός και ευχάριστος τρόπος να μάθουν τα παιδιά την ιστορία!

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Σταδίου 13, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη
Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ.-3 μ.μ.

Η δεύτερη στάση δεν είναι άλλη από το Πολεμικό Μουσείο!

------WarMuseum1 2

Οι εκθέσεις του μουσείου αφορούν σε όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Στην έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν απεικονίσεις ηρώων της ελληνικής επανάστασης και μαχών ( πχ πίνακες εμπνευσμένοι από τους αγώνες των Σουλιωτών, τη σφαγή της Χίου, τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου), χειρόγραφα (πχ η «Χάρτα του Ρήγα, επιστολές του Κολοκοτρώνη) καριοφίλια, πιστόλες, γιαταγάνια, σπάθες και πάλες που ήταν οι πιο πιστοί σύντροφοι των Ελλήνων στο μεγάλο ξεσηκωμό. Όλα αυτά «αφηγούνται» τη δική τους ιστορία.

Φυσικά, τα παιδιά μπορούν να περιηγηθούν και στις υπόλοιπες εκθέσεις, ώστε να έχουν μια συνολική εικόνα της ελληνικής ιστορίας, μέσα από τα έργα τέχνης, τα όπλα, τα κειμήλια και τις φωτογραφίες!

Πολεμικό Μουσείο
Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2
Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.-3 μ.μ.

Τρίτη στάση είναι το υπέροχο Μουσείο της Ακρόπολης!

-------------photo giorgos vitsaropoulos newacropolismuseum 211l7739 0-390x260 3

Μάλλον σας κάνει εντύπωση που σας το προτείνω μια τέτοια μέρα, μιας και η επανάσταση του 1821 δεν έχει καμία σχέση με την αρχαιότητα, αλλά είναι παράδοση την 25η Μαρτίου το πιο διάσημο μουσείο της πόλης να ανοίγει τις πόρτες του με δωρεάν είσοδο για όλους και πολλές δραστηριότητες. Επωφεληθείτε λοιπόν για να θαυμάσετε με τα παιδιά σας τα αρχαϊκά αγάλματα, τις Καρυάτιδες και τα γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και τις ειδικές θεματικές παρουσιάσεις. Στις 12 μ.μ. τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών και στη 1.30 και στις 3 μ.μ. τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, θα κάνουν διαδρομές παρέα με τους φροντιστές του μουσείου, εστιάζοντας σε αρχαία αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και το δικό τους ενθύμιο. Επίσης, μπορείτε να εξοπλιστείτε οικογενειακώς με τα δανειστικά σακίδια και τα ειδικά φυλλάδια και να «κυνηγήσετε» αρχαίους θησαυρούς (τα χρώματα των αρχαϊκών αγαλμάτων, τους θεούς του Ολύμπου και κάποια από τα αριστουργήματα που φιγουράρουν στις ολόφωτες σάλες του μουσείου ). Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η επίσκεψη σας είναι ένα μεσημεριανό γεύμα με μπακαλιάρο σκορδαλιά -λόγω της ημέρας- στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου με τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη!

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.-5 μ.μ.

Να περάσετε όμορφα και οικογενειακά αυτή τη μέρα, συνδυάζοντας όμορφες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με μπόλικη ιστορία! Χρόνια πολλά σε όλους!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved