Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα. Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορούν να δουν και να κάνουν τα παιδιά στην πόλη εντελώς δωρεάν!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το εργαστήρι «Κάνουμε ένα παραμύθι...θέατρο;» με την Κάρμεν Ρουγγέρη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Νέας Σμύρνης.

------karmen-rougeri-2 3

Τις Κυριακές η πολύ επιτυχημένη σκηνοθέτης στο χώρο του παιδικού θεάτρου καλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι γεμάτο παραμύθια, μουσική, χορό, τραγούδι και παιχνίδι. Μαζί με τους συνεργάτες της (Ελένη Ζιώγα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Στέφανος Βαρελάς, Έρρικα Αλαμάνου) θα παρουσιάσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο στα παιδιά επτά κλασικά παραμύθια. Μετά τη διήγηση του παραμυθιού τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά, ζωντανεύοντας το μέσα από αυτοσχεδιασμούς με χορό, μουσική και ενδυματολογικά στοιχεία. Τα παιδιά όχι μόνο θα διασκεδάσουν αλλά και θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και θα κάνουν νέους φίλους!

Πρόγραμμα παραμυθιών
1/3 Χένσελ και Γκρέτελ
8/3 Σταχτοπούτα
15/3 Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια
29/3 Κοκκινοσκουφίτσα
5/4 Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα
26/4 Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι
3/5 Η μικρή γοργόνα
Ώρα έναρξης παραστάσεων 18.00
Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας»
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους -όχι μόνο για τους δημότες Νέας Σμύρνης
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλ: 210 9310408 και 2132025922 & 924
Email: politistikosorg@yahoo.gr

Θα σας πάω τώρα στην εκδήλωση «Όλα είναι φως!» της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

----------------9U

Η έκθεση ξεκινά το αφιέρωμά της στο Διεθνές Έτος Φωτός με μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους! Την Τετάρτη 4/3, από τις 18:00 έως τις 21:00, θα μπορείτε να συμμετάσχετε οικογενειακώς σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το φως, να παρακολουθήσετε εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, να ακολουθήσετε ειδική διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα και να φωτογραφηθείτε με τρόπο μοναδικό, ανακαλύπτοντας τις ιδιότητες του φωτός! Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτή την εμπειρία εντελώς δωρεάν!
Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα της ημέρας εδώ:
http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=4288&cnode=180

Από τις 7/3, κάθε Σάββατο και Κυριακή, oι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν πολλές σχετικές δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργαστήρι για παιδιά, διαδραστική αφήγηση, διαδρομή για γονείς και παιδιά 8 έως 10 ετών και ένα νέο έκθεμα έκπληξη! Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο (€ 6 κανονικό, € 4 μειωμένο). Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο,
210 9469600

Για το τέλος άφησα το δημοφιλές εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παίζω και πετώ», που θα πραγματοποιηθεί από 1-29/3 στο Πάρκο Τρίτση.

-----------pe intro 3

Το Μάρτιο λαμβάνει χώρα ένα εκπληκτικό φαινόμενο, αυτό της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία λοιπόν αφιερώνει τον 3ο κύκλο του εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παίζω και Πετώ» στο μαγευτικό αυτό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών, ένα ταξίδι που συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και εκατομμύρια χρόνια και που συναρπάζει τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών που θέλουν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των πουλιών!

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τις μέρες και το πρόγραμμα:
http://ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1711

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες: 210-2316977 (Δευτ.-Παρ., 09:00-14:00) και στο park@ornithologiki.gr.
Χώρος πραγματοποίησης εργαστηρίου: «Παλιό Οινοποιείο» στο Πάρκο «Α.Τρίτσης»
Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον

Αυτό ήταν για σήμερα! Να περάσετε όμορφα ως την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved