Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι να περάσατε όμορφα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σας. Αυτές τις ημέρες μία από τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για τα παιδιά είναι τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, γι'αυτό και θα σας προτείνω μερικά ώστε να επιλέξετε αυτό που θέλετε να επισκεφθείτε!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το Santa Claus Kingdom που θα βρίσκεται στο Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C Παιανίας ως τις 2/1 και είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο διασκέδασης στην Ελλάδα.

22 I1F7494 b

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο του Άϊ Βασίλη, θα δουν αστέρια, χιονονιφάδες και μια παγωμένη λίμνη στο παγωμένο Βασίλειο, θα δοκιμάσουν σκι και snow board στην τεχνητή πίστα, θα κάνουν φιγούρες στον πάγο στο μεγάλο παγοδρόμιο, θα μεταφερθούν στο Βόρειο Πόλο και στη χώρα του Άϊ Βασίλη, θα επισκεφθούν την Καστροπολιτεία και τα πρωτότυπα παιχνίδια της, θα οδηγήσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα και μηχανές στη χώρα των αυτοκινήτων, θα ταξιδέψουν με το Christmas Express για να γνωρίσουν τα Χριστούγεννα στον Κόσμο και δε θα ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν από παιχνίδια στο μεγάλο παιδότοπο και στο λούνα παρκ. Επίσης, τους περιμένουν δημιουργικά εργαστήρια όπου μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Όπως καταλάβατε, είναι ιδανική έξοδος για όλη την οικογένεια!

Προπώληση εισιτηρίων στα παρακάτω σημεία:
www.viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots & Relaod
Η τιμή των εισιτηρίων στην προπώληση είναι: 6 ευρώ για γονείς, 10 ευρώ για παιδιά.

Αγορά εισιτηρίων στο Santa Claus Kingdom
Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια:
8 ευρώ για γονείς
12 ευρώ για παιδιά
ειδική πολιτική για ανέργους

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-22:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199777
www.santaclauskingdom.com

http://www.facebook.com/SantaClausKingdom

Πρόσβαση
Το Santa Claus Kingdom βρίσκεται στο M.E.C. Παιανίας
Η πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας είναι πολύ εύκολη
μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301)
μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 - Κάντζα)
με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ)

Σταθμός προαστιακού Μετρό Κάντζας
σταθμός Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας,
από τον οποίο θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά
με τα λεωφορεία του Santa Claus Kingdom

Θα σας πάω τώρα στη Snow Land, την πιο παγωμένη πόλη της Ελλάδας, που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μέχρι τις 11/01.

1nowland 2014 11 28 14 44 27 b

Σ'αυτή τη μαγική χιονισμένη πόλη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν αγαπημένους τους ήρωες όπως τη Dora την εξερευνήτρια, τον Bob Σφουγγαράκη, τον Crazy Rabbit όπως επίσης και πιγκουίνους, χιονόμπαλες και γλυφιτζούρια! Θα κάνουν πατινάζ, θα τσουλήσουν στην πανύψηλη τσουλήθρα των 50 μέτρων, θα ανέβουν στο Selfie Tower, θα επισκεφθούν το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, την Κουζίνα του Χωριού, το Παραμυθόσπιτο και το Σπίτι του ποπκόρν, θα κάνουν κόντρες σε επιτραπέζια παιχνίδια, θα μαγνητοσκοπήσουν την ευχή τους στο Σπίτι των Ευχών και πολλά πολλά άλλα! Ακόμα να πάτε?

Εισιτήρια: 7€ (περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες)
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές & Σαββατοκύριακα 10:00 – 21:00
Σπύρου Λούη & Κύμης, Ο.Α.Κ.Α. Καλογρέζα, Μαρούσι
Free Parking
ΟΑΚΑ "Σπύρος Λούης" - Parking Ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ

Σειρά έχει τώρα το Christmas Factory, το μεγαλύτερο και πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων, που θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι ως τις 6/1.

0000111 b

Ο Άγιος Βασίλης και οι πέντε επίσημοι βοηθοί του, Μανδρακούκος ο Αρχιγαργάρας, Τσάρλυ ο Παιχνιδένιος, Δεπάστα η Γλυκόριζα, Τατζίζ και Τζαζ ο Ηλεκτρόνιος, και Βασίλενα η Χρυσοχέρα θα περιμένουν, ως οικοδεσπότες, μικρούς και μεγάλους για να διασκεδάσουν μαζί. Παιχνίδια, γλυκά, ζαβολιές, τραγούδια, δώρα, βραβεία θα υπάρχουν άφθονα για όλους στο Σπίτι του Άγιου Βασίλη, στο Εργοστάσιο Παιχνιδιών, στο Digital Christmas, στο Εργοστάσιο Γλυκών, στο Παγοδρόμιο, στο Καρουσέλ, στο Τρενάκι, στη Ρόδα, στις Τσουλήθρες και όλα μα όλα... θα πραγματοποιούνται με τη φροντίδα και το κέφι αυτών των ευφάνταστων ηρώων. Διαδραστικά εργαστήρια, face painting, ξυλοπόδαροι, παιχνίδια αλάνας, μάγοι, ακροβάτες, θεατρικές παραστάσεις, Καραγκιόζης, συναυλίες, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και ραδιοφωνικές εκπομπές περιμένουν μικρούς αλλά και μεγάλους στην πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου!

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
Καθημερινά 10.00-22.00
Είσοδος: 5€ Περιλαμβάνει (Santa' s House, Toy' s Factory, Sweet Factory, Digital Christmas)
Συμπεριλαμβάνεται δωρεάν καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, online στο: www.tickethour.com (με χρέωση πιστωτικής κάρτας) και τηλεφωνικά στο 210-8938111 (με χρέωση πιστωτικής κάρτας)
Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ:
http://thechristmasfactory.gr/index.php/component/content/article/107-industrix/diafora/358-2014-09-25-07-40-56

Θα σας πάω τώρα στο χριστουγεννιάτικο πάρκο Christmas Star, που μπορείτε να επισκεφθείτε ως τις 4/1 στη Helexpo στο Μαρούσι.

1them1

Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 6D cinema, παγοδρόμιο, πίστα roller skates, τσουλήθρα snow disc, τραμπολίνο, wipe out, στίβο μάχης, συγκρουόμενα, ποδήλατα 4 x 4, ρόδα, τρενάκι, mini καρουσέλ, μεγάλο παιδότοπο με φουσκωτά και πολλά άλλα! Ένας πολύ βασικός λόγος για να πάτε είναι ότι πρόκειται για το πρώτο θεματικό πάρκο που συνδυάζει το παιχνίδι με τη φιλανθρωπική προσφορά. Δίνεται η δυνατότητα σε ιδρύματα της Πρόνοιας να ενημερώσουν για το έργο τους και να παρουσιάσουν στο bazaar τις δημιουργίες των παιδιών τους, και σε όλους εμάς να συνδράμουμε οικονομικά με την αγορά των προϊόντων τους. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Helexpo Palace: Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι. 210 6196948
Ανοιχτά καθημερινά: 10:00 – 22:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (ενήλικες), 12 ευρώ (παιδιά). Ειδική τιμή για ανέργους 6 ευρώ (ενήλικες), 6 ευρώ (παιδιά)
Στην τιμή περιλαμβάνονται ΟΛΑ τα παιχνίδια.
www.christmas-star.gr

Σειρά έχει τώρα η «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία» στο Εμπορικό Κέντρο River West, που θα σας υποδέχεται ως τις 31/12.

1xmass ekdiloseis

Το γνωστό εμπορικό κέντρο φοράει τα γιορτινά του και παρέα με τον Άϊ-Βασίλη, τα ξωτικά του, τους ταράνδους και όλους τους αγαπημένους χριστουγεννιάτικους ήρωες, περιμένει τους φίλους του με τις οικογένειές τους για να τους χαρίσει υπέροχες, γιορτινές στιγμές.
Δραστηριότητες face painting, μουσικά δρώμενα, πανύψηλοι ξυλοπόδαροι, ιπτάμενα ξωτικά που θα αιωρούνται στους διαδρόμους, δωροκουβαλητές, ένα μαγικό μουσικό κουτί και πολλές άλλες γιορτινές εκπλήξεις, θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Ακόμα να μπείτε στη μαγεία της πολιτείας αυτής?

Πληροφορίες:
River West: Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω (δίπλα στο ΙΚΕΑ)
Τηλ: 8012225050
Ανοιχτά Καθημερινά: Δε-Πα: 9.00 - 21.00, Σαβ: 9.00 - 20.00
Είσοδος ελεύθερη
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ:
http://www.riverwest.gr/Images/ContentImages/EndypoRW_Xmas2014.aspx

Για το τέλος άφησα το εμπορικό κέντρο Athens Heart που θα είναι γεμάτο με «Τα μαγικά φλουριά των Χριστουγέννων» ως τις 31/12!

2f947755681cec2969b4d2522b4bc1280 flouria web-1156-577-c

Φέτος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά, όπως το παγοδρόμιο των 1.000 τετραγωνικών, κλειστό παιδότοπο, πίστα rollers, τρενάκι και καρουζέλ. Επίσης, τα παιδιά θα πάρουν μέρος στη μαγική ιστορία "Τα μαγικά φλουριά των Χριστουγέννων", όπου θα πρέπει να βοηθήσουν τον Καλικάτζαρο να βρει το φλουρί για να γίνει βοηθός του Άγιου Βασίλη.

Athens Heart: Πειραιώς 180, Ταύρος, Κόμβος Χαμοστέρνας
Ανοιχτά καθημερινά: Δε-Πα: 17.00-21.00, Σαβ-Κυρ: 11.00-19.00, Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 11.00-19.00
Τηλ: 2103414105
Είσοδος ελεύθερη

Αυτό ήταν για σήμερα. Η επιλογή είναι δική σας! Να περάσετε όμορφα και δημιουργικά ως την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved