Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Ο Οκτώβρης οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του και παρότι ο καιρός μας τα χάλασε, αυτό δεν πτοεί καθόλου τα παιδιά που έχουν πολλές αφορμές για να διασκεδάσουν στην πόλη!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με την ξεχωριστή παράσταση «Λέλο & Στρουθ. Διαφορετικοί! Φίλοι ή Εχθροί;;;» που ανεβάζει φέτος η Ομάδα Μαρμελάδα!

1123434234

Η Ομάδα Μαρμελάδα διασκεύασε το παραμύθι του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών κι εφηβικών βιβλίων Φίλιππου Μανδηλαρά, «Λέλο & Στρουθ: Ένα αλλιώτικο αδελφάκι» και δημιούργησε μια συμμετοχική παράσταση με ζωντανή μουσική, κούκλες, μάσκες και ηθοποιούς που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5-8 χρονών.

Ο Λέλο είναι ένα μοναχοπαίδι που απολαμβάνει την αποκλειστική φροντίδα, προσοχή κι αγάπη των γονιών του. Η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά, όταν οι γονείς του αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, τη Στρουθ. Έτσι, ο Λέλο αποκτά απροσδόκητα ένα αδελφάκι. Και μάλιστα ένα αδελφάκι αλλιώτικο απ' τ' άλλα...Ο Λέλο χάνει τη γη κάτω απ' τα πόδια του! Νιώθοντας ότι απειλείται από την παρουσία του νέου μέλους, ξεκινάει πόλεμο που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις συνέπειες των πράξεών του. Πώς θα διαχειριστεί ο Λέλο τα πρωτόγνωρα συναισθήματά του, το θυμό του, τη ζήλεια του, το φόβο της απόρριψης; Πώς θα μάθει να μοιράζεται και ν' αποδέχεται;

Πρόκειται για μια παράσταση που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών μιας και τα ίδια καλούνται να παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτήν. Θα τα βοηθήσει να μάθουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, εξελίσσοντας έτσι τη συναισθηματική νοημοσύνη τους, αλλά και να αποδέχονται οποιονδήποτε είναι διαφορετικός, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κοινωνία που μεγαλώνουν.

Η παράσταση μεταφέρεται σε σχολεία, δήμους κι άλλους χώρους κατόπιν συνεννόησης. Διαδώστε τη!

Πληροφορίες παράστασης:
Διασκευή: Μαρίνα Βήλλου
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βήλλου, Αντώνης Αθανασόπουλος
Ερμηνευτές: Αντώνης Αθανασόπουλος, Μαρία Κοντογούρη, Μαρίνα Βήλλου
Βιολί/Μαντολίνο: Αντώνης Αθανασόπουλος
Σκηνικά: Ομάδα Μαρμελάδα
Κούκλες: Βάσω Γιαρένη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Βαλσάμος
Κοστούμια: Ομάδα Μαρμελάδα
Διάρκεια: 60'
ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Υπεύθυνη/επικοινωνία: Μαρίνα Βήλλου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974530222
E mail: omadamarmelada@gmail.com

www.omadamarmelada.gr

Τώρα θα σας πάω στη δωρεάν φθινοπωρινή γιορτή που θα στηθεί στο athensheart Mall αυτό το Σάββατο 25/10.

0807897897

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη φθινοπωρινή φύση μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια με ξεχωριστό εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Θα παίξουν μουσικά όργανα με τη μέθοδο Orff, θα χορέψουν σε ρυθμό που θυμίζει θορύβους, όπως μπουμπουνητά & βροντές της βροχής και θα γνωρίσουν την τέχνη του face painting με φθινοπωρινά σχέδια! Είναι μια καλή ευκαιρία για σαββατιάτικη βόλτα για όλη την οικογένεια!

Ώρα: 11:00-14:00
athensheart Mall, Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας
Άνετο parking 750 θέσεων (Οι 2 πρώτες ώρες στάθμευσης είναι δωρεάν, μέγιστη ημερήσια χρέωση 2,50€)
Επικοινωνία: 210 3414105, www.athensheart.gr

Άφησα για το τέλος τα πάντα ευφάνταστα εργαστήρια στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο!

12434656786889

Για παιδιά 3-6 χρονών
Σάββατο 25 & Κυριακή 26/10: «Σκίζω και δημιουργώ!»

Τι σχέση έχει ένας κορμός με μια κόλλα χαρτί; Πόσα διαφορετικά είδη χαρτιού υπάρχουν; Ποιες είναι οι ιδιότητές του; Τι ήχο κάνει όταν σκίζεται;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν το χαρτί και τις ιδιότητές του, πειραματίζονται με διαφορετικά είδη ξύλου και χαρτιού και σκίζουν... προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους πρωτότυπη σύνθεση!

Ώρες: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
Κόστος: 1 παιδί 7,00 €, 2 παιδιά 6,00 €, 3 παιδιά & άνω 5,00 €
Για παιδιά 7-12 χρονών
Κυριακή 26/10: «Κόμες και κόμικς»
Τι σημαίνει κόμη; Πόσοι τρόποι υπάρχουν άραγε για να χτενιστεί κανείς; Πώς ο χρόνος έχει αλλάξει τα χτενίσματα των ανθρώπων; Πώς θα φτιάξουμε ένα κόμικ; Τι σχέση έχουν οι κόμες με τα κόμικς;

Τα παιδιά μελετούν τις εποχές με οδηγό διαφορετικά χτενίσματα και με αφορμή αυτά δημιουργούν το δικό τους κόμικ!
Ώρα: 12:00 – 13:00
Κόστος: 1 παιδί 8,00 €, 2 παιδιά 7,00 €, 3 παιδιά & άνω 6,00 €
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Τηλ: 2103312995

Φτάσαμε στο τέλος για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved