Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα! Οι προτάσεις αυτής της εβδομάδας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες! Διαλέξτε αυτές που εκφράζουν περισσότερο τα παιδιά σας και καλή διασκέδαση!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το διάσημο και πολυαγαπημένο μιούζικαλ «Annie» που ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ακροπόλ!

aImageGen 3

Μετά την άκρως επιτυχημένη περσινή της πορεία, η παράσταση επαναλαμβάνεται με νέα διανομή! Οι αγαπημένοι Παύλος Χαϊκάλης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Σαββιδάκης και Βίκυ Καγιά θα συνυπάρξουν στη σκηνή ενώ τον απαιτητικό ρόλο της Annie θα ερμηνεύσουν δύο πολύ ταλαντούχα κορίτσια, η Αδαμαντία Μαστροδούκα και η Ζωή Πετράκη. Όλοι αυτοί μαζί με τις υπόλοιπες μικρές πρωταγωνίστριες, τη ζωντανή πολυμελή ορχήστρα και ένα σύνολο χαρισματικών ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα μας συγκινήσουν υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Το Αnnie μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1930, αμέσως μετά το οικονομικό κραχ. Η ιστορία ξεκινά όταν η Γκρέης Φάρελ, η γραμματέας του δισεκατομυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς, επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της. Τη μικρή Άννυ, που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας, η πρόταση αυτή τη μεταφέρει σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Όμως τότε ξεκινούν οι περιπέτειες...

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο), 210-3643700
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 19.00, Σάββατο: 17.00 & 20.00, Κυριακή: 18.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2,5 ώρες
TIMEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή :
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 17€, 14€, 11€, ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (για παιδιά έως 10 ετών): 14€, 11€, 9€, ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (20 άτομα και άνω): 14€, 11€, 8€, ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ (20 άτομα και άνω): 12€, 9€, 7€, ΑΝΕΡΓΟΙ – ΑΜΕΑ: 10€ (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ)
Σάββατο και Κυριακή:
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 25€, 18€, 12€, ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (για παιδιά έως 10 ετών): 20€, 14€, 10€, ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (20 άτομα και άνω): 18€, 12€, 9€, ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ (20 άτομα και άνω): 15€, 10€, 8€, ΑΝΕΡΓΟΙ – ΑΜΕΑ: 10€ (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ)
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Κάθε μέρα ισχύει οικογενειακό εισιτήριο για 4 άτομα και άνω όπου το ένα παιδικό είναι ΔΩΡΕΑΝ

Θα συνεχίσω με ένα δωρεάν βιωματικό σεμινάριο για γονείς και παιδιά βασισμένο στα βιβλία «Ουφ, ποιος διαβάζει πάλι» και «Πως βγαίνουν τα χρήματα», στο Public Συντάγματος.

aunnamed
aaunnamed 3

Πόσο εύκολο είναι να πείσουμε τα παιδιά να στρωθούν στη μελέτη; Και πόσο δύσκολο να τους εξηγήσουμε πώς να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματα; Αυτά τα δύο θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα γονιών και παιδιών θίγει στα δύο της βιβλία, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας, η συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός. Με αφορμή αυτά και με τη βοήθεια της ψυχοπαιδαγωγού και δραματοθεραπεύτριας Φωτεινής Καπή, θα έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τα παιδιά σας, να κουβεντιάσετε και μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων να ανακαλύψετε μαζί τι είναι καλό γι'αυτά και για ποιο λόγο. Κι έτσι τα δύσκολα θα γίνουν εύκολα!

Σάββατο, 11/10/14
Ώρα: 12.00
Public Συντάγματος, αίθουσα εκδηλώσεων, 5ος όροφος
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στo blog των Public: http://www.blog.public.gr

Θα σας πάω τώρα στο σαββατιάτικο θεατρικό εργαστήρι στο dancevacuum στο Χαλάνδρι για παιδιά 6-12 χρονών.

aaaaa

Τα παιδιά θα εμπνευστούν από θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, ποίηση και μουσική και θα εκφράσουν καταστάσεις και ρόλους με το δικό τους εντελώς προσωπικό τρόπο. Μέσα από καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό, παιχνίδια σωματικής κίνησης, λεκτικά και ρυθμικά αλλά και παιχνίδια μεταμορφώσεων και ρόλων θα δημιουργήσουν στο τέλος τη δική τους θεατρική παράσταση! Δώστε τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με κάτι που τα ενεργοποιεί, τα ευαισθητοποιεί, απελευθερώνει τη φαντασία τους, τα βοηθάει να εκφραστούν και να κάνουν φίλους!

Κάθε Σάββατο, 10:00-12:00
Κόστος: 10 €/παιδί
Διεύθυνση: Διογένους 42 και Αγίου Γεωργίου, Χαλάνδρι(σταθμός Μετρό "Αγία Παρασκευή")
Πληροφορίες – Εγγραφές: 6974-924991, 6932-733587
Mail: dancevacuum@gmail.com, xronos.education@gmail.co

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαραγκουδάκη Δέσποινα, Θεατροπαιδαγωγός- Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Για το τέλος άφησα τη δωρεάν εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία των βιβλίων «Καληνύχτα, Άλφονς!» και «Άπαπα, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης.

aaaaunnam
aunnsdf

Πρόκειται για τους δύο πρώτους τίτλους της πολύ δημοφιλούς, μεταφρασμένης σε περισσότερες από 35 γλώσσες σουηδικής σειράς της Gunilla Bergström με ήρωα τον Άλφονς. Γονείς και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ήρωες των βιβλίων μέσα από θεατρικό παιχνίδι και βιωματικές δράσεις υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Άννας Παπαφίγκου. Να μια καλή ευκαιρία για σαββατιάτικη οικογενειακή έξοδο!
11/10, 12:00
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Κηφισίας 310, Κηφισιά

Αυτό ήταν για σήμερα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved