Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδάκια μας, από την Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα! Να σας πω καταρχάς πως θα τα λέμε πλέον σταθερά κάθε Παρασκευή μεσημέρι! Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν και να μπήκε για τα καλά ο Σεπτέμβρης, τα παιδιά όμως εξακολουθούν να έχουν λόγους για διασκέδαση και ψυχαγωγία!

Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδάκια μας, από την Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τη δωρεάν εκδήλωση για την αγαπημένη ηρωίδα των μικρών, την Πέππα το γουρουνάκι, στα Public!

apepa

Η Πέππα είναι ένα αξιολάτρευτο γουρουνάκι, με τις περιπέτειες της οποίας ασχολείται η βραβευμένη βρετανική σειρά "Peppa Pig" , η οποία προβάλλεται και στην ελληνική τηλεόραση και έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών! Η σειρά καλωσορίζει τα παιδιά στην καθημερινή ζωή της αξιαγάπητης γουρουνοοικογένειας της Πέππας αλλά και των φίλων τους, των άλλων ζώων! Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει και βιβλία, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.

Η Πέππα λοιπόν θα περιμένει τους μικρούς της φίλους για να τους γνωρίσει από κοντά, να παίξουν και να διαβάσουν μαζί τις ιστορίες της! Ποιο παιδί δε θέλει να δει την αγαπημένη του ηρωίδα από κοντά?
Χώρος: Public The Mall Athens , Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι
Ημέρα και ώρα: 12/9/14, 18:00
Είσοδος: δωρεάν

Θα συνεχίσω με μία ακόμα δωρεάν εκδήλωση στον Ιανό, την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πετίτ, το τέρας» από τις νέες παιδικές εκδόσεις Μάρτης.

abook 1

Ο Πετίτ είναι καλό παιδί όταν παίζει με τον σκύλο του. Ο Πετίτ είναι κακό παιδί όταν τραβάει τα μαλλιά των κοριτσιών. Πώς γίνεται άραγε ένα τόσο καλό παιδί να κάνει μερικές φορές τόσο άσχημα πράγματα; Ο Πετίτ δεν ξέρει τι να απαντήσει...
Η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, ISOL, έλαβε το 2013 το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, το σημαντικότερο βραβείο παιδικού βιβλίου στον κόσμο. Τα βιβλία της είναι γεμάτα χιούμορ, απροσδόκητες εναλλαγές και στέκεται πάντα στο πλευρό του παιδιού.

Είναι μια ευκαιρία να πάρετε τα παιδιά σας-αν είναι από 4 έως 8 χρονών- και να πάτε να γνωρίσετε το μαγικό κόσμο της αλλά και να μάθετε ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα: "Πώς γίνεται ένα τόσο καλό παιδί να κάνει μερικές φορές τόσο άσχημα πράγματα;"
Χώρος: Παιδικός Ianos, Σταδίου 24
Ημέρα και ώρα: 13/9, 14:00
Είσοδος: δωρεάν

Άφησα για το τέλος μια ακόμα δωρεάν εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, την παράσταση «Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα» από το ΚΘΒΕ, στα πλαίσια της ΔΕΘ.

abook 2

Μια παρέα ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ είχε την ιδέα να βγει σε διάφορους εξωτερικούς χώρους και να βρει τους μικρούς της φίλους χωρίς να διακόψει τη χαρά του παιχνιδιού τους. Έτσι λοιπόν, ανοίγουν μια μαγική βαλίτσα και από μέσα ξεχύνονται μουσικά παραμύθια, τραγούδια, χοροί και γέλια για να συντροφεύσουν μικρούς και μεγάλους στις απογευματινές εξόδους τους μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Να είστε εκεί!

Χώρος: Helexpo
Ημέρα και ώρα: 10/9 και 12/9, στις 20.00
Είσοδος: δωρεάν
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Τσιακμάκης
Μουσική επιμέλεια: Ευγενία Πανταζόγλου
Χορογραφίες: Ευανθία Σωφρονίδου
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν : Νεφέλη Ανθοπούλου, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Κορίνα Βασιλοπούλου, Ελένη Θυμιοπούλου, Άννα Μαντά, Δημήτρης Παπιόπουλος, Δέσποινα Σαρόγλου, Γιάννης Τσιακμάκης, Άννη Τσολακίδου, Μαρίνα Χατζηϊωάννου.
Μουσικοί: Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα, κιθάρα), Γιάννης Πουρνάρας (κιθάρα, κλαρίνο), Μανώλης Τσιαούσης (τρομπόνι).

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται οι ζωγραφιές των κοριτσιών Λένας & Ναστάζια Πάνου.

Αυτό ήταν για σήμερα! Να έχετε ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved