Ο Ιούλιος καλεί εμάς και τα παιδιά μας σε νέες περιπέτειες! Ας τις ζήσουμε!

Γεια σας και καλό μήνα! Για όσα παιδιά δεν έχουν πάει ακόμα διακοπές, υπάρχουν πολλές επιλογές για να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους!

Ο Ιούλιος καλεί εμάς και τα παιδιά μας σε νέες περιπέτειες! Ας τις ζήσουμε!

Θα ξεκινήσω από τις καλοκαιρινές αποδράσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης!

elia
paidia 1

Τα παιδιά 7-12 χρονών αυτό το καλοκαίρι θα παίξουν παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στα αρχαία χρόνια και θα κατασκευάσουν δικά τους με πηλό! Θα γίνουν αρχαίοι τεχνίτες, θα εμπνευστούν από τα εκθέματα του Μουσείου και θα ξαναζωντανέψουν τους ναούς με χρώματα, κολλάζ, σφραγίδες και μαγνήτες στο εργαστήρι χειροτεχνίας! Τέλος, με αφετηρία εκθέματα του Μουσείου, θα μάθουν για τους μύθους γύρω από την ελιά και τη χρήση του λαδιού και θα συμμετέχουν σε εικαστικό εργαστήριο με θέμα τους αγώνες των Παναθηναίων και τα βραβεία τους!

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Κόστος: € 3
Ημερομηνίες: 1-10/7
Ώρες προγραμμάτων: 11 π.μ. έως 1 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/kalokairines-apodraseis-sto-moyseio-akropolis-gia-paidia-7-12-eton

Θα συνεχίσω με την καλοκαιρινή εκστρατεία του Future Library σε 140 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα!

frontbanner2

Με το σύνθημα «Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!», 3.480 δράσεις περιμένουν φέτος τα παιδιά και τους εφήβους. Για τρεις μήνες θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε αφηγήσεις, παντομίμα, πειράματα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, μουσικά και εικαστικά εργαστήρια, ταξινομήσεις μέσα στη βιβλιοθήκη, ανταλλακτικά παζάρια, παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, εργαστήρια κατασκευών και φωτογραφίας, χαρτογραφήσεις κ.ά.
Οι φετινές δράσεις δομούνται γύρω από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στον κόσμο που μας περιβάλλει και περιλαμβάνουν εκδηλώσεις για το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο, το δίκαιο και το άδικο, το φως και το σκοτάδι, ιστορίες για τζίτζικες και μέρμηγκες, για λαγούς και χελώνες, για φρόνιμους και άφρονες, γίγαντες και νάνους, πλούσιους και φτωχούς, γενναίους και δειλούς...Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δουν τα παιδιά το διάβασμα αλλά και τις βιβλιοθήκες με άλλο μάτι και να τα συνδυάσουν με διασκέδαση και νέες ανακαλύψεις!
Για να δείτε αναλυτικά τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκεφτείτε το:
http://summer.futurelibrary.gr/

Άφησα για το τέλος το πρωτότυπο εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα της Ξεγνοιασιάς» από το αγαπημένο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

joy

«Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα χωριό μακριά από' δω ήταν μια μάγισσα, που έκλεβε από τους μεγάλους μα κι απ' τους μικρούς, της ξεγνοιασιάς τους τις στιγμές... τις παράχωνε στο σακούλι της κι έφευγε! Πώς θα εξελιχθεί η ζωή στο χωριό χωρίς ξεγνοιασιά; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, περπατώντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών!».

Ένα δημιουργικό εργαστήρι που θα βοηθήσει τα παιδιά μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούν το συναίσθημα της ξεγνοιασιάς.

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
Ημερομηνίες: Ιούλιος 5, 12, 19, 26
Ηλικίες: 5-12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ.-2μ.μ.
Είσοδος: € 8 (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1μ.μ.)

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα. Να περάσετε όμορφα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά μέχρι την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved