Ερχεστε μαζί μας; Τα παιδιά παίζουν μουσική, χορεύουν και εξερευνούν τα συναισθήματά τους!

Καλώς σας βρήκα! Aυτή την εβδομάδα θα περιηγηθούμε ανάμεσα σε πρωτότυπα εργαστήρια, παιδικές χορωδίες και ορχήστρες και πρωτοποριακά μαθήματα χορού! Τι λέτε, ξεκινάμε!

Ερχεστε μαζί μας; Τα παιδιά παίζουν μουσική, χορεύουν και εξερευνούν τα συναισθήματά τους!

Της Φοίβης Λέκκα

Αρχίζω λοιπόν από το εξαιρετικά πρωτότυπο εργαστήριο «Ζήλια = Θυμός + ;» για παιδιά από 6 μέχρι 12 χρονών στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

zilia

Τι είναι αλήθεια η ζήλια; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα έχει; Τι σχέση έχει ο θυμός με τη ζήλια ; Είναι δυνατόν η ζήλια να κρύβει μια επιθυμία; Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους να ανακαλύψουν τη μυστηριώδη σχέση της ζήλιας, του θυμού και της επιθυμίας αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
Tηλ: 210 92 18 329
Ημέρα και ώρα: 25/5, 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1μ.μ.)

Τώρα θα σας πάω στην παιδική-εφηβική ορχήστρα και χορωδία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Μορφές Έκφρασης που συνεχίζει την αναζήτηση νέων μελών!

orxistra

Αν θέλετε τα παιδιά σας (από Δημοτικό και άνω) να γνωρίσουν το φημισμένο μουσικοκινητικό σύστημα του C.Orff δεν έχετε παρά να τα πάτε στις ακροάσεις που γίνονται στις Μορφές Έκφρασης! Θα μάθουν να παίζουν ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, φλογέρα και κρουστά και θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δική τους παράσταση συνδυάζοντας τη μουσική με την κίνηση και το θέατρο! Η ορχήστρα και χορωδία τελείται υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Θωμά Κινδύνη και η φοίτηση είναι δωρεάν! Μικροί μουσικοί σπεύστε!

Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα 2103464002, 2103464903
Δωρεάν συμμετοχή κατόπιν ακροάσεων που πραγματοποιούνται κάθε Τετ. στις 5.30 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Άφησα για το τέλος το πρωτοποριακό μάθημα χορού «Family dance» στο Art Act Area που σας καλεί να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας και να χορέψετε!

xorooo

Στο μάθημα που σχεδίασαν οι χορογράφοι Ν. Ζούκα και Τ. Νικολοπούλου, γονείς και παιδιά ασκούνται μαζί, χορεύουν, κυλιούνται, παίζουν και ανακαλύπτουν. Μέσα από απλές, φυσικές οδηγίες, φιλικές με το σώμα, οι γονείς μπορούν να γυμναστούν εύκολα και τα παιδιά να ανακαλύψουν τη χαρά και τα οφέλη της κίνησης. Εκείνο που κάνει το μάθημα ξεχωριστό είναι η συνειδητοποίηση του πόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι, μικροί και μεγάλοι, τη σωματική επαφή, το άγγιγμα, το αγκάλιασμα, τη στήριξη. Ευκαιρία να νιώσετε κι εσείς και τα παιδιά σας ευεξία κάνοντας μαζί κάτι δημιουργικό και χαλαρωτικό! Πέρα από μαμάδες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν και μπαμπάδες, γιαγιάδες, θείοι, νονές αλλά και φίλοι!

Art Act Area
Αθηνάς 12 (6ος όροφος), Μοναστηράκι
Τηλ: 2114035789
31/5, 7 & 14/6, στις 12 μ.μ. Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση

Αυτό ήταν για σήμερα. Να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο της εβδομάδας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved