Βιβλία και εργαστήρια μας ταξιδεύουν εμάς και τα παιδιά μας στον μαγικό τους κόσμο!

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με δύο πραγματικά απολαυστικά βιβλία:

Βιβλία και εργαστήρια μας ταξιδεύουν εμάς και τα παιδιά μας στον μαγικό τους κόσμο!

«Το μυστήριο του χαμένου σερβίτσιου» και «Το μυστήριο της μούμιας που εξαφανίστηκε» από τη σειρά «Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι» των εκδόσεων Κέδρος!

spithamis1
spithamis2

Ο επιθεωρητής Σπιθαμής που λέτε είναι ντετέκτιβ, διάσημος σε όλο τον κόσμο για τις ικανότητές του και την αγάπη του για τις ομελέτες και εργάζεται στο Τμήμα Παράξενων, Μυστήριων και Σούπερ Δύσκολων Υποθέσεων. Λάτρης του καλού φαγητού, αδέξιος και αστείος, γενικά αξιολάτρευτος. Ο Πα Λι Κάρι είναι ο αξιαγάπητος Κινέζος βοηθός του που αξιοποιεί την ευφυΐα του και τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμού του για να λύσει τα μυστήρια. Συχνά μάλιστα τα καταφέρνει καλύτερα κι από τον επιθεωρητή. Μαζί αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο, ταιριαστό όσο και αταίριαστο, που καλείται να λύσει τα πιο παράξενα μυστήρια.

Τα παιδιά θα τους ακολουθήσουν στις περιπέτειες τους που είναι γεμάτες πολύ χιούμορ, μυστήριο αλλά και απρόοπτα. Η έξυπνη εικονογράφηση θα τα βάλει για τα καλά στο κλίμα και θα ενεργοποιήσει την παρατηρητικότητα τους. Οι ιστορίες είναι σύντομες σε έκταση κι έτσι δε θα τα κουράσουν αλλά θα τους κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο. Ο επιθεωρητής Σπιθαμής και ο Πα Λι Κάρι είναι έτοιμοι. Θα τους ακολουθήσετε;

Σειρά: Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι
Το μυστήριο του χαμένου σερβίτσιου/ Το μυστήριο της μούμιας που εξαφανίστηκε
Κείμενο: Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε
Εικονογράφηση: Άλεξ Όμιστ
Κέδρος, 2014
€ 4.50, σελ.48
Από 8 ετών

Θα συνεχίσω με ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, «Τα Χμ των βιβλίων» της Κατερίνας Κρις από τις εκδόσεις Κέδρος.

xm

Δεν ξέρω αν θυμάστε το βιβλίο «Σχεδόν τα πάντα για τα Χμ» από τη σειρά «Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ» που σας είχα προτείνει πριν λίγο καιρό. Ε αυτό είναι το τέταρτο βιβλίο της ίδιας σειράς και το πιο πυκνογραμμένο! Η ιστορία του δεν έγινε μία φορά κι έναν καιρό. Γίνεται κάθε φορά κι όλο τον καιρό. Γίνεται κάθε φορά που κάποιος διαβάζει ένα μεγάλο βιβλίο...Μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε πως οι Λεξοδιαβαστές Χμ είναι αυτοί που μας βοηθούν να διαβάζουμε; Και πως κάθε φορά που γυρνάμε μια σελίδα, ένα Χμ ξαναβρίσκει το χρώμα του;
Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πολύχρωμη, ζωντανή και τόσο πρωτότυπη όσο και τα κείμενα του! Μαζί παρασύρουν τα παιδιά σε ένα κόσμο γεμάτο σπαρταριστό χιούμορ, ευαισθησία και αστείρευτη φαντασία. Τα μαθαίνουν να μη βλέπουν με φόβο τα μεγάλα και πυκνογραμμένα βιβλία αλλά να «βουτούν» μέσα τους και να ταξιδεύουν στις σελίδες τους. Όσο μαθαίνει κάποιος να αγαπάει τα βιβλία, αποκτά οικειότητα μαζί τους, γίνονται φίλοι του. Κι αυτό είναι το μεγάλο μυστικό...

Τα Χμ των βιβλίων!
Κείμενα και εικονογράφηση: Κατερίνα Κρις
Εκδόσεις Κέδρος, 2014
€ 9.90, σελ.92
Από 7 ετών

Άφησα για το τέλος το πολύ πρωτότυπο εργαστήρι «Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Κεραμεικό» για παιδιά 8-12 χρονών στο θέατρο Rabbithole.

kerameikos


Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι και πώς ζούσαν κατά την αρχαιότητα στον Κεραμεικό, θα διερευνήσουν δυο καινούρια ευρήματα (ρωμαϊκές κεφαλές νέων κοριτσιών) που βρέθηκαν σε αυτόν, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τα εκφραστικά τους μέσα και θα δημιουργήσουν ιστορίες εμπνευσμένες από αυτά. Ακόμα θα γνωρίσουν την τέχνη της γλυπτικής και θα πειραματιστούν με τα μέσα του γλύπτη αλλά και θα πάρουν μέρος σε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα στον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο(που τώρα την Άνοιξη ενδείκνυται για περίπατο)!

Θέατρο Rabbithole, Γερμανικού 20, Κεραμεικός (7 λεπτά περπάτημα από τον αρχαιλογικό χώρο)
Ημέρα και ώρα: Σαβ. 17, 24 & 31/5, 10:30 πμ
Τιμή κάθε συνάντησης: 10 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 6974 465013

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο της εβδομάδας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved