Μαγιάτικες προτάσεις για τα παιδάκια μας, από τη Φοίβη Λέκκα

Γεια σας! Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα της Άνοιξης και οι προτάσεις για τα παιδιά είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

Μαγιάτικες προτάσεις για τα παιδάκια μας, από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω σήμερα με το εξαιρετικό βιβλίο «Ένα λιοντάρι στο Παρίσι» της Beatrice Alemagna από τις εκδόσεις Κόκκινο για παιδιά από 4 χρονών.

liontaristoparisi

Ένα λιοντάρι εγκαταλείπει τη σαβάνα επειδή πλήττει αφόρητα και πηγαίνει στο Παρίσι. Μη σας φαίνεται παράξενο, μπορεί να συμβεί στ'αλήθεια! Στο σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα τρυφερό βιβλίο τα παιδιά θα ακολουθήσουν το λιοντάρι στην καθημερινότητά του στο Παρίσι και στην περιπλάνηση του ανάμεσα στα αξιοθέατα. Θα τα κερδίσει η εντυπωσιακή και ευφάνταστη εικονογράφηση που συνδυάζει το σκίτσο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το κολάζ. Οι πολύ μεγάλες διαστάσεις του βιβλίου θα τα βοηθήσουν να «μπουν» ακόμα περισσότερο μέσα στην ιστορία και να ταξιδέψουν παρέα με το λιοντάρι.
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι λογικό να μείνουν σε ένα πρώτο επίπεδο. Γι'αυτό και χρειάζεται εσείς να τα βοηθήσετε να καταλάβουν τι σημαίνει να βρίσκεται κάποιος σε ένα καινούριο περιβάλλον όπου στην αρχή όλα είναι άγνωστα και απειλητικά, και σιγά-σιγά να προσαρμόζεται, να το συνηθίζει και να μαθαίνει να το αγαπάει. Τόσο που να μη θέλει πια να φύγει. Μιλήστε μαζί τους για το πόσο σημαντικό είναι κάποιος να μπορεί να είναι καλά κι ευτυχισμένος όπου κι αν βρίσκεται.

Ένα λιοντάρι στο Παρίσι
Κείμενο και εικονογράφηση: Beatrice Alemagna
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εκδόσεις Κόκκινο
Τιμή : € 21,90, σελ.32

Θα συνεχίσω με το αγαπημένο πια εργαστήριο «Πόσα μουσεία χωράνε σε ένα μουσείο» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που αυτή την εβδομάδα μας ταξιδεύει στο Υποβρύχιο Μουσείο της Τέχνης (MUSA) στο Μεξικό!

mouseiasemouseio

Το ταξίδι στα μουσεία του κόσμου φτάνει στο τέλος του και δεν υπάρχει πιο ωραίο αποχαιρετιστήριο δώρο από μια βουτιά στα ζεστά νερά της Καραϊβικής σ'ένα μουσείο αλλιώτικο από τα άλλα! Εκεί, στη χερσόνησο του Γιουκατάν στο θαλάσσιο πάρκο του Κανκούν βρίσκεται το Θαλάσσιο Πάρκο της Τέχνης, γνωστό και ως MUSA. Εκεί θα ταξιδέψουν τα παιδιά 4-5 χρονών για να δουν τα υποβρύχια «ζωντανά» γλυπτά του που κάθε χρόνο αλλάζουν, να ακούσουν ιστορίες για πλάσματα της θάλασσας και να φτιάξουν τα δικά τους υποβρύχια γλυπτά! Θα πρέπει να είναι έτοιμα να βραχούν, να παίξουν με πολλά υλικά από τη φύση και να φτιάξουν το δικό τους μικρό υποβρύχιο μουσείο που θα πάρουν σπίτι για να το δουν να αλλάζει!

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
210 7228321-3
Ημέρες&ώρες: Σάββατο 10/5 11:00- 12:30, Κυριακή 11/5 11:30-13:00
Συμμετοχή: €10 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)
Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε πρόχειρα και άνετα ρούχα!

Άφησα για το τέλος το εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα με Συναισθήματα!» του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας» για παιδιά από 5 έως και 12 χρονών.

kamomata

Το Μουσείο Συναισθημάτων μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπα και ευφάνταστα εργαστήρια και το συγκεκριμένο δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
«Όταν η θεά φύση, η μητέρα όλων, έβαλε στην αγκαλιά της τους ανθρώπους, θέλησε να τους χαρίσει ένα πολύτιμο δώρο. Ένα δώρο που θα τους βοηθούσε πολύ στη ζωή τους, ... τους χάρισε συναισθήματα!!!»
Το δημιουργικό αυτό εργαστήρι θα βοηθήσει τα παιδιά μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να ανακαλύψουν όλα τα διαφορετικά συναισθήματα και να καταλάβουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας.

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56,Φιλοπάππου
210 92 18 329
Ημερομηνίες: Μάιος 10, 11, 17, 24, 31
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1μ.μ.)

Αυτό ήταν για σήμερα. Να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο της εβδομάδας!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved