Oι προτάσεις της εβδομάδας από το mothersblog.gr και τη Φοίβη Λέκκα για υπέροχες στιγμές με τα παιδιά σας

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με ένα από τα πιο πρωτότυπα βιβλία για παιδιά που έχω διαβάσει, το «Σχεδόν τα πάντα για τα χμ!-Τα μικρά πνεύματα των σελίδων» της Κατερίνας Κρις.

Oι προτάσεις της εβδομάδας από το mothersblog.gr και τη Φοίβη Λέκκα για υπέροχες στιγμές με τα παιδιά σας
imagemagic

Το βιβλίο είναι το τρίτο της σειράς «Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ» και σκοπό έχει να κάνει τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι το διάβασμα και το γράψιμο! Και όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο –επειδή τα παιδιά ταυτίζουν τα παραπάνω κυρίως με το σχολείο- το καταφέρνει ακριβώς επειδή θέτει τους δικούς του...μαγικούς κανόνες! Μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η έμπνευση, που μας έρχεται νομίζουμε ουρανοκατέβατη, δεν είναι παρά κάτι μαγικά παράξενα πλάσματα που λέγονται «Χμ»; Κάνουν σκι στις λευκές σελίδες, φοράνε ζεστά ρούχα για το κρύο, κρατούν ομπρέλες και χωρίζονται σε φυλές!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πολύχρωμη, ζωντανή και τόσο ξεχωριστή όσο και τα κείμενα του! Μαζί παρασύρουν τα παιδιά σε ένα κόσμο καινούριο, γεμάτο σπαρταριστό χιούμορ, πρωτοτυπία και αστείρευτη φαντασία. Είναι σίγουρο πως τα μικροσκοπικά χμ θα τα αγαπήσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά κι εσείς οι μεγάλοι. Εγώ πάντως, το ομολογώ, έπεσα ήδη θύμα της γοητείας τους! Χμ...

Σχεδόν τα πάντα για τα χμ!-Τα μικρά πνεύματα των σελίδων!
Κείμενα και εικονογράφηση: Κατερίνα Κρις
Εκδόσεις Κέδρος, 2013
14 €, σελ.88
Από 6...ως 106 ετών

Τώρα θα σας πάω στο πολύ πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας» στον Ελληνικό Κόσμο, για παιδιά 7-12 χρονών.

images 2

Τα παιδιά παρέα με τον βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμο Κώστα Χαραλά θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, θα μάθουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία της κυψέλης με τη χρήση πολυμέσων, σωματικών και καλλιτεχνικών παιχνιδιών και θα ανακαλύψουν την προσφορά της μέλισσας στην οικόσφαιρα. Τέλος θα μαζέψουν οι ίδιοι τη γύρη από τις κηρήθρες και θα επιστρέψουν σπίτι με ένα μικρό βαζάκι μέλι που θα τρυγήσουν οι ίδιοι, φτιάχνοντας μόνοι τους και τη συσκευασία του! Δώστε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσα στην πόλη και να κάνουν κάτι που υπό άλλες συνθήκες δε θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν!

Ημερομηνίες: 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5,10/5
Ώρα έναρξης: 12:30
Εισιτήρια: 8.50 ευρώ
Διάρκεια: 90'
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 2122540000

Άφησα για το τέλος σήμερα το αγαπημένο πια εργαστήρι «Πόσα μουσεία χωράνε σ'ένα μουσείο;» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 imgsize

Αυτή την Κυριακή 30/3 τα παιδιά 4-5 χρονών θα ταξιδέψουν στο Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας του Μεξικό. Θα ανακαλύψουν πολιτισμούς όπως των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ολμέκων και των Ζαποτέκας, που βρίσκονται κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του. Θα σταθούν μπροστά στα γιγαντιαία αγάλματα και θα ακούσουν φωνές να τους ψιθυρίζουν μύθους και παραμύθια από τους αρχαίους αυτούς λαούς! Στο τέλος θα πλάσουν πηλό, θα τον χαράξουν, θα τον κόψουν και θα τον ενώσουν δημιουργώντας σχήματα και μορφές που θα θυμίζουν αυτό το ταξίδι. Δώστε τους την ευκαιρία να κάνουν κάτι τόσο ξεχωριστό!

Νεοφύτου Δούκα 4
Ώρα: 11:30 – 13:00
Συμμετοχή 10 ευρώ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 7 ευρώ)
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ: 210 7294220
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αντωνία Βέλλιου & Δέσποινα Σακελλαρίου
Τα παιδιά να φοράνε πρόχειρα και άνετα ρούχα

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Καλό Σαββατοκύριακο με ποιοτικό χρόνο για εσάς και τα παιδιά σας! Να περάσετε όμορφα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved