Οι προτάσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με δύο υπέροχα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος για παιδιά από 1 μόλις έτους, με τους αγαπημένους ήρωες Τικ και Τέλα!

Οι προτάσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

Τικ και Τέλα: Το χιόνι

TikTelaXioniCvr 1

Ο λαγός Τικ και η ποντικίνα Τέλα είναι φίλοι. Βγαίνουν έξω να παίξουν στο χιόνι και περνάνε τέλεια. Όταν, όμως, φτάνει η στιγμή να φτιάξουν ένα χιονάνθρωπο, μαλώνουν. Και τότε?
Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία, με πολύ όμορφη και ζωντανή εικονογράφηση που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών. Μέσα από αυτήν μαθαίνουν, με πολύ λιτό εκφραστικά τρόπο, την αξία της συνύπαρξης και της αποδοχής της διαφορετικότητας του άλλου. Πάντα υπάρχει τρόπος οι άνθρωποι να περνάνε όμορφα και να μοιράζονται πράγματα χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν σε όλα.
Τικ και Τέλα: To χιόνι
Κείμενο και εικονογράφηση: Axel Scheffler
Εκδόσεις Ίκαρος, 2013
Τιμή: 9.90 €, σελ.32

Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος

9789609527828

Σήμερα η Τέλα θα μείνει στο σπίτι του Τικ. Όταν όμως πέφτουν να κοιμηθούν, η Τέλα διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει να πάρει μαζί της τον αγαπημένο της Βατραχάκο.
Είναι μια ιστορία πολύ ανθρώπινη και καθησυχαστική αλλά και αστεία. Είναι γραμμένη με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο και εικονογραφημένη με ζωηρά χρώματα που θα προσελκύσουν τα πολύ μικρά παιδιά. Κάθε παιδί που έχει χάσει ή ξεχάσει κάποια στιγμή το αγαπημένο του κουκλάκι θα αναγνωρίσει τον εαυτό του. Θα καταλάβει ότι τα αντικείμενα δεν είναι αναντικατάστατα. Αυτή που είναι πραγματικά αναντικατάστατη είναι η αγάπη των φίλων μας και η έγνοια τους για εμάς, ιδίως τις στιγμές που τους έχουμε πραγματικά ανάγκη.
Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος
Κείμενο και εικονογράφηση: Axel Scheffler
Εκδόσεις Ίκαρος, 2013
Τιμή: 9.90 €, σελ.32

Θα σας πάω τώρα στα πολύ πρωτότυπα προγράμματα με τα οποία ο Ελληνικός Κόσμος προσκαλεί τα παιδιά όλων των ηλικιών να περάσουν ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο!

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013
Μια σταγόνα ταξιδεύει...

savatiatika-geniki

Μια σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει μεταμορφώνεται σε σύννεφο και ανεβαίνει ψηλά. Όταν επιστρέφει στη γη, δροσίζει τα λουλούδια και τα ζώα. Το νερό είναι η πηγή της ζωής, γι' αυτό και τα παιδιά μαθαίνουν να την... προσέχουν με το δικό τους τρόπο.
Μέσα από πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες παιδιά και ενήλικες ακολουθούν τον κύκλο του νερού και γνωρίζουν από κοντά το μαγικό αυτό φυσικό φαινόμενο.

Για παιδιά 3-5 ετών
Διάρκεια: 70 λεπτά
Ώρα έναρξης: 11:30
Κόστος συμμετοχής: 8 € για παιδιά και 4 € για ενήλικες
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013
Ζήσε σαν αρχαίος Έλληνας!

kuriakatika-genika

Μα πώς άραγε ζούσαν αυτοί οι αρχαίοι... τι μάθαιναν στο σχολείο, τι φορούσαν, τι έτρωγαν; Με τι γελούσαν; Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να τρυπώσουν στην καθημερινότητά τους και να ανακαλύψουν τις συνήθειες τους!

Για παιδιά 5-12 ετών
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30
Κόστος συμμετοχής: 8,50 € για κάθε παιδί
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος
Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος

Τα προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας. Δώστε την ευκαιρία
στα παιδιά σας μέσα από τα οπτικοακουστικά ερεθίσματα και την ενεργό συμμετοχή να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα, να παίξουν, να συζητήσουν και να συναναστραφούν με συνομηλίκους τους σε έναν πολυχώρο όπου συνυπάρχουν ο πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες!

Θα συνεχίσω με μια διαδραστική έκθεση για μικρούς και μεγάλους στο Ινστιτούτο Γκαίτε που υπόσχεται να κάνει ακόμα και τους πιο αρνητικούς να αγαπήσουν τα Μαθηματικά!

16784468 Knobeltisch 1.limghandler
16784466 Unbenannt2  1 .limghandler

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει την έκθεση «Μαθηματικά ... χειροπιαστά!» που σχεδιάστηκε από το μουσείο «Mathematikum» στο Γκίσεν της Γερμανίας και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες! Είναι η δεύτερη φορά που η δημοφιλής έκθεση έρχεται στην Ελλάδα: στη Θεσσαλονίκη προσέλκυσε περίπου 1100 επισκέπτες. Ως τώρα έχει βρει εξαιρετική απήχηση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε χώρες της Αμερικής και της Ασίας!
Ο λόγος είναι απλός: Η έκθεση είναι άκρως διαδραστική με σαπουνόφουσκες, γρίφους και διάφορα πειράματα που περιμένουν όσους λατρεύουν τα μαθηματικά αλλά και όσους αντίθετα είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά, να έρθουν σε επαφή μαζί τους. «Δημιουργώ και σκέφτομαι μόνος μου» είναι το μυστικό για να αποκτήσει κάποιος γνώσεις, αναφέρει ο καθηγητής μαθηματικών και ιδρυτής του Μουσείου Albrecht Beutelspacher. Δεν πρόκειται λοιπόν για μία κλασική έκθεση αλλά για ένα χώρο που καλεί κάποιον να τον εξερευνήσει, «δοκιμάζοντας», «ακουμπώντας» και «βιώνοντας» περισσότερα από 20 εκθέματα. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να γνωρίσουν τα μαθηματικά με έναν τρόπο απόλυτα...χειροπιαστό και να τα δουν με τελείως διαφορετικό μάτι! Ο τρόπος που διδάσκονται τα μαθηματικά στο ελληνικό σχολείο κάνει τα παιδιά όχι απλά να μην τα αγαπάνε αλλά δυστυχώς να τα απεχθάνονται. Καιρός να αλλάξει αυτό και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει από το παιχνίδι και την εξερεύνηση σε αυτή την έκθεση!

02/12/2013–20/12/2013
Goethe-Institut, Ομήρου 14–16, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για σχολεία
Τηλ. + 30 210 3661017

Άφησα για το τέλος λίγη λάμψη από τα αστέρια! Μιλάω για την εκδήλωση «Τα παιδιά των άστρων» με θέμα τη ζωή των αστεριών που διοργανώνει το Κέντρο Γαία την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη!

stars

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι τα υλικά του σώματός μας προέρχονται από τις στάχτες κάποιου άστρου που δεν υπάρχει πια; Οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή έχουν καλέσει στη ΓΑΙΑ αυτή την Κυριακή 1/12 τον καθηγητή Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Δαγκλή για να μιλήσει στα παιδιά άνω των 10 ετών για το πώς γεννιούνται τα αστέρια, πώς μεγαλώνουν και αλλάζουν όψη και πώς, φτάνοντας στο τέλος της ζωής τους, εκρήγνυνται και προσφέρουν στο Σύμπαν τα υλικά που μας αποτελούν. Θα ακολουθήσουν συμμετοχικές δράσεις ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν αυτά που άκουσαν και να ψυχαγωγηθούν! Υπάρχει αλήθεια κανείς που να μπορεί να αντισταθεί στη λάμψη των αστεριών?

Κέντρο Γαία
Διεύθυνση: Όθωνος 100, Κηφισιά
Ημερομηνία: 1/12
Ώρα: 11:30
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα: 210 8083.289, 210 8015.870

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Να έχετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved