Φθινοπώριασε για τα καλά και οι επιλογές για τα παιδιά είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με δύο εξαιρετικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Ίκαρος για παιδιά από 3 χρονών.

Φθινοπώριασε για τα καλά και οι επιλογές για τα παιδιά είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

Το πρώτο είναι το «Πώς να εκπαιδεύσετε το (μικρό) μαμούθ σας», του βραβευμένου με Saint–Exupéry, συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων, Quentin Greban.

Mammouth 0

Όλα τα παιδιά θέλουν ένα ζωάκι για παρέα στο σπίτι. Δέκα απλοί κανόνες για το πώς να εκπαιδεύσουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο και όχι μόνο...Είναι ένα βιβλίο βαθιά τρυφερό και ανθρώπινο, γραμμένο με μεγάλη ευαισθησία, που δε μένει μόνο στη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα αλλά προχωράει και σε ένα πιο συμβολικό επίπεδο. Μιλάει με πολύ απλό τρόπο στα παιδιά για το πόσο πρέπει να προσέχουμε αυτούς που αγαπάμε αλλά και για το ότι κάθε σχέση και συνύπαρξη, για να διατηρηθεί, χρειάζεται φροντίδα, αγάπη, ενδιαφέρον και μοίρασμα.

Πώς να εκπαιδεύσετε το (μικρό) μαμούθ σας
Κείμενο και εικονογράφηση: Quentin Greban
Εκδόσεις Ίκαρος, 2013
Τιμή: 10.90 €, σελ. 32

Το δεύτερο βιβλίο είναι το «Παίζω & Διαβάζω με τους Πειρατές» των Corina Fletcher και Britta Teckentrup.

-paizo-kai-diabazo-ikaros

Τα παιδιά θα γνωρίσουν το συναρπαστικό κόσμο των πειρατών και θα ζήσουν μαζί τους μοναδικές περιπέτειες ανάμεσα στα κύματα. Όχι μόνο διαβάζοντας την ιστορία τους αλλά και παίζοντας πραγματικά μαζί τους! Κι αυτό γιατί το βιβλίο ξεδιπλώνεται και μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι! Έτσι τα παιδιά θα παίξουν με τα θαλάσσια τέρατα και τις φιγούρες των πειρατών συμμετέχοντας στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Ένα βιβλίο-παιχνίδι πολύ ζωντανό, χαρούμενο, διαδραστικό και άκρως περιπετειώδες!

Παίζω & Διαβάζω με τους Πειρατές
Σχεδιασμός: Corina Fletcher
Εικονογράφηση: Britta Teckentrup
Εκδόσεις Ίκαρος, 2013
Τιμή: 16.90 €, σελ. 10

Θα σας πάω τώρα στο πολύ ενδιαφέρον εικαστικό εργαστήριο «Zoom στη γειτονιά της Πλάκας» που διοργανώνει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Μουσείο παιδικής τέχνης

Για τρεις Κυριακές τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα στενά της Πλάκας και κάνοντας από μια στάση κάθε φορά, να γίνουν για λίγο τοπιογράφοι. Ναι καλά ακούσατε! Θα γνωρίσουν την ιστορία της Αθήνας και, ξεκινώντας από το Μουσείο, θα ζωγραφίζουν επί τόπου τις δικές τους ιστορίες! Οι γονείς –εφόσον το επιθυμούν- είναι ευπρόσδεκτοι στη βόλτα!

06/10/13: «Γύρω γύρω νεοκλασικά και στη μέση η πλατεία της Φιλομούσου Εταιρίας»
13/10/13: «Φθινοπωρινή δροσιά στον περίβολο του ναού της Αγίας Αικατερίνης»
20/10/13: «Πάνω στη στροφή να και το μνημείο του Λυσικράτη!»

Πληροφορίες:
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Διεύθυνση: Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός, στέλεχος Εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου
Ώρες διεξαγωγής: 10.00-12.00 για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α΄ Δημοτικού
12.30-14.30 για παιδιά Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού
Κόστος συμμετοχής: για κάθε δίωρο εικαστικό εργαστήριο 8 €
2 εργαστήρια 14 €, έκπτωση 12 %
3 εργαστήρια 19 €, έκπτωση 25 %
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης
Ώρες λειτουργίας Γραμματείας Μουσείου
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-14.00 / Τ. 210 3312 621, 210 3312 750
www.childrensartmuseum.gr

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να κάνουν μια βόλτα διαφορετική από τις άλλες!

Σειρά έχουν τώρα τα πολύ πρωτότυπα προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών, που έρχονται για να γεμίσουν με περιπέτεια και παιχνίδι τις Κυριακές του Οκτώβρη!

Ελληνικός κόσμος 1
Ελληνικός κόσμος 2
Ελληνικός κόσμος 3
Ελληνικός κόσμος 4

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!
Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση για να γίνουν τα παιδιά αρχαιολόγοι, ψάχνοντας «θησαυρούς» στα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου!
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα παιδιά θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και έκθεσης των ευρημάτων. Χρησιμοποιώντας πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι και θα συμμετάσχουν στη μαγευτική διαδικασία με την οποία οδηγούνται τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
Στου καραβιού την πλώρη!
Τα παιδιά ταξιδεύουν σε χώρους και χρόνους μακρινούς με την τριακόντορο, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στο «λιμάνι» του Ελληνικού Κόσμου. Επιβιβαστείτε να σαλπάρουμε!
Η τριακόντορος θα ταξιδέψει τα παιδιά σε θάλασσες και λιμάνια της αρχαιότητας. Έτσι αυτά θα γίνουν ναυτικοί των αρχαίων χρόνων και θα ανακαλύψουν, μέσα από δραστηριότητες πάνω στο πλοίο αλλά και έξω από αυτό, την ιστορία του, τη ζωή σε αυτό, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε ναυτικά ταξίδια. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο με τη ναυτική ζωή της αρχαιότητας και την ιστορική εξέλιξη των πλοίων.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
Αρχαίων μαγειρέματα!
«Άκρατος», «άριστον», «εσπέρισμα», «δείπνον»... λέξεις που είναι γεμάτες νοστιμιά...και μάλιστα αρχαία νοστιμιά! Οι μικροί μας φίλοι μαγειρεύουν συνταγές των Αρχαίων και...καλή μας όρεξη!
Η ελληνική κουζίνα γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια και έχει τόσο μεγάλη ιστορία και εξέλιξη όσο και ο τόπος μας, ως μία από τις αρχαιότερες και πιο εύγευστες παραδόσεις στον κόσμο. Ποιες ήταν οι διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα υλικά και οι τεχνικές; Τι έτρωγαν, πώς και πότε; Μέσα από το παιχνίδι και την ενασχόληση με τη μαγειρική, οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν λαχταριστές συνταγές του τόπου και των προγόνων μας!
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους! Οπότε ετοιμαστείτε να μαγειρέψετε οικογενειακώς!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Ο Αριστοφάνης προτείνει... Ειρήνη!
«Η Ειρήνη να φανεί και από τη σπηλιά να βγει...». Από την αρχαιότητα ως σήμερα τα λόγια του Αριστοφάνη είναι πάντα επίκαιρα. Τα παιδιά θα «συναντηθούν» με την ομώνυμη κωμωδία του, μέσα από το παιχνίδι.

Πληροφορίες:
Τόπος: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος»
Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
(δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
Ώρα: 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ.
Εισιτήριο: 8.50 €
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο τηλ. 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εμπλουτίσουν τα ερεθίσματα τους και να κάνουν νέους φίλους!

Για το τέλος άφησα ένα πολύ ξεχωριστό ραντεβού «Στον κήπο με τα αγάλματα»!

Αγάλματα


Στο εργαστήρι-μουσείο του γλύπτη Γιάννη Παππά (στη μονοκατοικία που ζούσε στου Ζωγράφου) , οι μικροί φιλότεχνοι από 5 μέχρι 7 χρονών και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της τέχνης του, της γλυπτικής, μέσα από ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες. Υπάρχει καλύτερο για τα παιδιά από μια κυριακάτικη βόλτα με πολύ παιχνίδι σε έναν κήπο με αγάλματα? Κι όχι μόνο γι'αυτά, και για τους μεγάλους!
Τόπος: Μουσείο Μπενάκη - Εργαστήριο Γιάννη Παππά
Διεύθυνση: Ανακρέοντος 38, Ζωγράφου
Ημερομηνία: Κυριακή 13/10
Ώρα: 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Κόστος: 5€
Απαραίτητη η κράτηση θέσης: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τηλ. 210 3671067-69, Δευτέρα-Πέμπτη 9.30-15.00.

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την άλλη εβδομάδα!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved