Τα σχολεία άνοιξαν αλλά η διασκέδαση δε σταματά! Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Τα σχολεία άνοιξαν αλλά η διασκέδαση δε σταματά! Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Καλώς σας βρήκα και αυτή την εβδομάδα! Ξεκίνησε και επίσημα η χρονιά, μιας και άνοιξαν τα σχολεία και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Αυτό όμως δε σημαίνει πως σταματάνε οι δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά! Όχι μόνο δε σταματάνε αλλά είναι εδώ για να γεμίσουν με χαρά και παιχνίδι τα Σαββατοκύριακα τους!

Σήμερα θα ξεκινήσω από τη συμπρωτεύουσα, με δύο πολύ πρωτότυπα προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που καλούν μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά να γίνουν μικροί ερευνητές και να ανακαλύψουν μυστικά εκατομμυρίων χρόνων!

foivi01

Πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους».
Το πρώτο πρόγραμμα «Τα απολιθώματα μας διηγούνται την ιστορία του Αιγαίου» είναι ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά από 8 μέχρι 12 χρονών. Τα παιδιά ψάχνουν μόνα τους στους χώρους της έκθεσης να βρουν απαντήσεις που αφορούν στα φυτά και τα ζώα που έζησαν στο Αιγαίο κατά τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια. Στη συνέχεια, μετατρέπονται σε μικρούς ερευνητές και προσπαθούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και της γεωγραφίας στον ελλαδικό χώρο.
Το δεύτερο πρόγραμμα «Ο μικρός Δεινούλης στο δάσος με τις σεκόιες : Ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου», απευθύνεται σε παιδιά από 5 μέχρι 10 χρονών. Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και δημιουργικό παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο που δημιουργήθηκε το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου, την ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής αλλά και τα είδη φυτών και ζώων που ζούσαν στα υποτροπικά δάση του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια!
Σπεύστε να κάνετε κράτηση και δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν δημιουργώντας, παίζοντας και εξερευνώντας!

Πληροφορίες:
Tόπος: ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
Διεύθυνση: 6o χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Θέρμη
Τηλέφωνο: 2310483000
Ηλ.διεύθυνση: www.noesis.edu.gr/
Ημέρες και ώρες:
Πρώτο πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο 19.30-21.00 & Κυριακή 14.30-16.00
Δεύτερο πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο 17.00-18.30 & Κυριακή 12.00-13.30
Διάρκεια: 90'
Κόστος συμμετοχής:
Πρώτο πρόγραμμα: 8 ευρώ για κάθε παιδί
Δεύτερο πρόγραμμα: 5 ευρώ για κάθε παιδί
Απαραίτητη η κράτηση στο aegeon.archipelago@gmail.com

Θα σας πάω τώρα στην ταινία «Αεροπλάνα» της Disney, που παίζεται εδώ και λίγο καιρό στις αίθουσες και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρετε τα παιδιά σας και να πάτε σινεμά!

foivi02

Ο Ντάστι είναι ένα γρήγορο και καλόκαρδο ψεκαστικό αεροπλάνο που ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας. Υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια. O Ντάστι δεν είναι φτιαγμένος για να πετάει σε αγώνες, αλλά για να ψεκάζει καλλιέργειες. Το κυριότερο όμως είναι ότι τρέμει τα ύψη, καθώς πάσχει από υψοφοβία. Παρόλους του φόβους του και με την ενθάρρυνση του μέντορά του Σκίπερ, ενός μαχητικού αεροπλάνου του πολεμικού ναυτικού, ο πρωταγωνιστής με τον ένα κινητήρα και τους μόλις 680 ίππους καταφέρνει να κριθεί υποψήφιος για να διαγωνιστεί. Το φιλότιμο του Ντάστι αλλά και το γεγονός ότι είναι πραγματικά γρήγορος θα απειλήσουν τον πρωταθλητή Ριπσλίνγκερ, που θα κάνει τα πάντα για να αποτύχει ο αντίπαλός του...
Μια ταινία με πολύ χιούμορ, για τη φιλία, τη δύναμη που παίρνει κάποιος από αυτούς που είναι δίπλα του αλλά και τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και βγαίνει στις πιο αναπάντεχες στιγμές. Μια ιστορία γι'αυτούς που φτάνουν ψηλά, κόντρα σε όλους όσους τους αμφισβητούν αλλά κυρίως κόντρα στον εαυτό τους και τους φόβους τους.

Άφησα για το τέλος ένα βιβλίο που προσωπικά με άγγιξε πάρα πολύ και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Και όταν λέω «σας» εννοώ και εσάς τους μεγάλους, καθώς είναι ένα βιβλίο για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Είναι άλλωστε βαθιά μου πεποίθηση πως τα πραγματικά σπουδαία βιβλία για παιδιά, είναι στην πραγματικότητα βιβλία και για μεγάλους.
Πρόκειται για το νέο βιβλίο του σπουδαίου Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα: «Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ˙ η καταπληκτική περιπέτεια του γάτου με το ελληνικό προφίλ, ενός ποντικού και του αγοριού που ζούσε μαζί τους», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera.

foivi03

Ο Σεπούλβεδα γράφει με μεγάλη ευαισθησία, είναι ακριβής στο λόγο του και έχει μια μαγική ικανότητα να λέει τα πιο σπουδαία πράγματα με τον πιο απλό τρόπο. Το βιβλίο του αυτό είναι σαφώς επηρεασμένο από τη μεγάλη αγάπη του για τις γάτες, όπως άλλωστε ήταν και το εξαιρετικό «Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σ'ένα γλάρο να πετάει» του ίδιου (αναζητείστε το από τις εκδόσεις Opera). Κεντρικοί ήρωες, ένα αγόρι ο Μαξ, ένας γάτος ο Μιξ και ένα ποντίκι ο Μεξ. Η παράξενη συνύπαρξη τους αποδεικνύει έμπρακτα την αληθινή σημασία της φιλίας και της συνύπαρξης αλλά και της αποδοχής του άλλου γι'αυτό που πραγματικά είναι.
Μέσα από την τρυφερή του ιστορία ο Σεπούλβεδα μιλάει για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ιδιαίτερη σχέση ανθρώπων και ζώων, κλείνει το μάτι στα στερεότυπα και λέει μια πολύ μεγάλη αλήθεια-για μικρούς και μεγάλους. Η ζωή αξίζει πραγματικά όταν έχεις φίλους να τη μοιράζεσαι. Γιατί τότε- ακόμα και στα δύσκολα-νιώθεις πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Και όντως τα καταφέρνεις.
Εύχομαι να απολαύσετε το βιβλίο μαζί με τα παιδιά σας και να γίνει -γιατί όχι- αφορμή για όμορφες και γόνιμες συζητήσεις!

Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ˙ η καταπληκτική περιπέτεια του γάτου με το ελληνικό προφίλ, ενός ποντικού και του αγοριού που ζούσε μαζί τους
Λουίς Σεπούλβεδα
Μετφρ. Αχιλλέας Κυριακίδης
Εικονογράφηση: Ειρήνη Ελευθεριάδη
Εκδόσεις Opera, 2013
Τιμή: € 6.50, σελ.64
Για παιδιά περίπου από 9 χρονών και για ανθρώπους κάθε ηλικίας!

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να είστε καλά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

Τα σχολεία άνοιξαν αλλά η διασκέδαση δε σταματά! Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα
18.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Playhouse Επιτραπέζιο Guess What (141268)
14.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Kaissa Επιτραπέζιο Jolly Roger (KA111915)
10.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Επιτραπέζιο Κρεμάλα (03-204)
22.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Haba Επιτραπέζιο Μυστικός κωδικός
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τα καλύτερα σνακς για τα παιδιά πριν πέσουν για ύπνο

Τα καλύτερα σνακς για τα παιδιά πριν πέσουν για ύπνο

Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά το βράδυ για να έχουν καλό…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Βρογχιολίτιδα στα βρέφη: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Βρογχιολίτιδα στα βρέφη: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Τι είναι η βρογχιολίτιδα; Ποια είναι τα συμπτώματα της βρογχιολίτιδας; Πώς αντιμετωπίζεται…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φωτογράφος απαθανατίζει μωρά λίγων ημέρων με τρόπο μοναδικό

Φωτογράφος απαθανατίζει μωρά λίγων ημέρων με τρόπο μοναδικό

Οι πρώτες στιγμές με το νεογέννητο. Δέκα φωτογραφίες μωρών λίγων ημερών που…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σε ευχαριστώ μαμά που με αγαπάς και που αφιερώνεις χρόνο και υπομονή

Σε ευχαριστώ μαμά που με αγαπάς και που αφιερώνεις χρόνο και υπομονή

Τι θα έλεγε ένα μωρό στη μητέρα του; Διαβάστε το παρακάτω γράμμα.
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Εσύ πόσους ρόλους καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά;