Πρωτότυπες και με δωρέαν είσοδο, πολιτιστικές προτάσεις από τη Φοίβη Λέκκα

Καλώς σας βρήκα κι αυτή την εβδομάδα! Για σήμερα οι εκδηλώσεις που έχω να σας προτείνω, όχι μόνο είναι εξαιρετικά πρωτότυπες, αλλά είναι και εντελώς δωρεάν!

Πρωτότυπες και με δωρέαν είσοδο, πολιτιστικές προτάσεις από τη Φοίβη Λέκκα

Ξεκινάμε τη βόλτα μας με μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή στο Πάρκο Ελευθερίας για μικρούς αλλά και μεγάλους
Ως τώρα έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε σε μουσεία. Ε, αυτή τη φορά θα έρθουν τα μουσεία σε εμάς!

Και πιο συγκεκριμένα, στις 15 Σεπτεμβρίου, σε πέντε χώρους μέσα και γύρω από το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Είκοσι μουσεία και φορείς του κέντρου, θα μετατρέψουν το Πάρκο Ελευθερίας σε απέραντη παιχνιδούπολη και θα τους παρασύρουν όλους, μικρούς και μεγάλους, με τις δράσεις τους.

parkoeletheurias

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ακολουθώντας τη διαδρομή μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, θα τραγουδήσουν άριες, θα ταξιδέψουν με ένα σφουγγαράδικο καϊκι, θα μάθουν για τους λόφους της Αθήνας, θα παίξουν με την ελληνική τέχνη και παράδοση, θα γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, μέχρι και... ντεντέκτιβ θα γίνουν αναζητώντας τα ίχνη κάποιας κυρίας Μητρογιάννη που έχει εξαφανιστεί!
Το σχολείο θα έχει μόλις ξεκινήσει, ευκαιρία για μια μικρή ανάσα και μια βόλτα με τα παιδιά σας διαφορετική από τις άλλες!

Πληροφορίες
Διοργανωτής: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Δίκτυο Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών
Χώρος: Πάρκο Ελευθερίας (Λ. Βασ. Σοφίας, Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)
Τηλέφωνο: 210-7232603
Ημερομηνία: 15 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 10:00 -19:30
Είσοδος ελεύθερη
Δε χρειάζεται κράτηση

Συνεχίζουμε με το Athens Plaython Festival που για δεύτερη χρονιά φέρνει στην Αθήνα μια μεγάλη γιορτή παιχνιδιού. Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες καλούν τα παιδιά, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά, να παίξουν παιχνίδια εμπνευσμένα από τους ευρωπαϊκούς μύθους των δράκων, να μάθουν νέες τεχνολογίες και να συζητήσουν για το παιχνίδι ως τρόπο ζωής στην πόλη!

athensplayt

Σε συνεργασία με το Helidra και την ρόκ όπερα "Dragon", φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων σχεδιασμένα από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, που έχουν ως πηγή έμπνευσης τους μύθους των Ακριτών και τις ιστορίες των δράκων. Είναι παιχνίδια που συνδυάζουν νέες τεχνολογίες με απλά υλικά και μπορούν να τα παίξουν από πολύ μικροί μέχρι πολύ μεγάλοι!
Το φεστιβάλ δίνει ακόμα τη δυνατότητα, σε όσους θέλουν, να μάθουν να σχεδιάζουν οι ίδιοι παιχνίδια αλλά και να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες. Τέλος φιλοξενεί για πρώτη φορά ομιλίες ελλήνων και ξένων σχεδιαστών με θεματικές που αφορούν στο σχεδιασμό παιχνιδιών σήμερα αλλά και στη σχέση της πόλης με τις νέες τεχνολογίες και τα παιχνίδια.

Θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013 στις γειτονιές γύρω από το Θησείο. Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://athensplaython.org/ και στη σελίδα του στο facebook: http://www.facebook.com/athensplaython

Ποιος δε θέλει να κυνηγήσει δράκους φτιαγμένους από λέιζερ, να γράψει street art ποιήματα, να χτίσει ανθρώπινους πύργους ή να τα βάλει με αμείλικτες πριγκίπισσες?
Ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν παιχνίδια πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουν συνηθίσει και για τους μεγάλους να βγάλουν στην επιφάνεια το παιδί που κάποτε υπήρξαν!

Για το τέλος άφησα μία πολύ σημαντική και ενθαρρυντική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση, που αφορά στη χορήγηση υποτροφιών για σπουδές μουσικής σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες δε μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

idrimalatsi

Το νέο αυτό πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί Μουσικοί» σχεδιάστηκε από το Ωδείο Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών από την Αττική, που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής καθώς και σε αρχάριους.

Οι υποτροφίες καλύπτουν για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% ως 100% και δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στην μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες κάθε οικογένειας. Η επιλογή των μικρών υποτρόφων θα γίνει μέσω ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ωδείου Αθηνών στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να απευθύνεστε στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου 19 και Ρηγίλλης) και στο τηλ: 210 7240673. Αν το παιδί σας έχει ταλέντο στη μουσική, δεν πρέπει τα χρήματα να είναι εμπόδιο. Μην αφήσετε λοιπόν μια τέτοια ευκαιρία να χαθεί!

Κάπου εδώ τελειώνει η βόλτα μας για σήμερα. Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να είστε καλά!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved