Ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής; (vid)

Μπορούμε να προβλέψουμε τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής;

Μενέλαος Λυγνός
Ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής; (vid)

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα, που ένα υπογόνιμο ζευγάρι θέτει στον θεράποντα ιατρό πριν ξεκινήσει η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι «ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας;».

Το ερώτημα αυτό κρύβει από πίσω μεγάλη αγωνία. Εντύπωση συχνά προκαλεί το γεγονός, πως, ακόμα κι αν οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σχετικά χαμηλές, η πλειονότητα των ζευγαριών δηλώνουν αποφασισμένα να προχωρήσουν στη διαδικασία. Επιπροσθέτως, η γνώση των πιθανοτήτων επιτυχίας, με έναν «μαγικό» τρόπο αίρει σε σημαντικό βαθμό το άγχος, που σίγουρα το ζευγάρι νιώθει.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση συστήνεται σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία έχουν σε πολλές περιπτώσεις προσπαθήσει για μακρύ χρονικό διάστημα να αποκτήσουν παιδί είτε με φυσιολογικό τρόπο, είτε με άλλες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Έτσι η εξωσωματική γονιμοποίηση για τα ζευγάρια αυτά είναι και η τελευταία εναλλακτική, για να τεκνοποιήσουν. Αναμενόμενο είναι αυτή η αίσθηση της «τελευταίας εναλλακτικής», να προκαλεί στους ανθρώπους αυτούς σημαντικό άγχος.

Μέχρι τώρα ο υπολογισμός των πιθανοτήτων επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης βασιζόταν σε ειδικούς πίνακες, οι οποίοι όμως δίνουν μόνο κατά προσέγγισιν τις πιθανότητες αυτές, ενώ οι υπολογισμοί δεν είναι εξατομικευμένοι.

Δείτε πώς μπορείτε να υπολογίσετε τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά σε συνεργασία με το mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved