Ποιες δουλειές πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος; (vid)

Ποιες δουλειές μπορεί να κάνει και ποιες όχι.

Μενέλαος Λυγνός
Ποιες δουλειές πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος; (vid)

Η εγκυμοσύνη θέτει σε δοκιμασία τόσο το σώμα σας, όσο και την ψυχική σας ισορροπία. Έτσι η σωματική αντοχή σας ιδιαίτερα κατά τα ύστερα στάδια της κύησης ελαττώνεται.

Παράλληλα, το έμβρυο, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια της κύησης, οπότε και δημιουργούνται τα διάφορα όργανα και συστήματά του, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Για το λόγο αυτό ενδεχόμενη έκθεσή του σε εξωτερικούς φυσικούς ή χημικούς παράγοντες, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξή του.

Για παράδειγμα υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν πώς οι επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού. Συγκεκριμένα, μελέτη του 2012 κατέληξε στο συμπέρασμα, πως τα νεογνά γυναικών, που κατά την κύηση εργάζονταν μεταξύ 25 και 39 ωρών εβδομαδιαίως ή για περισσότερες από 40 ώρες εβδομαδιαίως, συγκρινόμενα με τα νεογνά γυναικών, που κατά την κύηση εργάζονταν λιγότερες από 25 ώρες εβδομαδιαίως, εμφάνιζαν εκτός της μικρότερης κατά 1 εκατοστό περιμέτρου κεφαλής και χαμηλότερο βάρος κατά 148 με 198 γραμμάρια.

Για να είστε λοιπόν ενημερωμένες δείτε ποιες δουλειές πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο βίντεο που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!




Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δειτε ΕΔΩ σε ποιο στάδι της κύησης βρίσκεστε!

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved