Εγκυμοσύνη μετά τα 40: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες (vid)

Πρώτη εγκυμοσύνη μετά τα 40: Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Μενέλαος Λυγνός
Εγκυμοσύνη μετά τα 40: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες (vid)

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι γυναίκες, οι οποίες για λόγους κοινωνικούς, επαγγελματικούς ή για λόγους εκπαίδευσης, επιλέγουν να αναβάλλουν την τεκνοποίηση για αργότερα.

Ενδεικτικά είναι κάποια στατιστικά στοιχεία:

  • Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής της Υγείας (National Center for Health Statistics), το 2012 ο αριθμός των γυναικών, που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία 35 ετών και άνω, ήταν εννέα φορές μεγαλύτερος, από τον αντίστοιχο αριθμό, που είχε καταγραφεί τα προηγούμενα 40 χρόνια
  • Το ποσοστό των γυναικών, που επέλεξαν να κάνουν το πρώτο τους παιδί και είχαν ηλικία μεταξύ των 40 και των 44 ετών παρέμενε σταθερό καθ’ όλη τη δεκαετία του ’70 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, από το 1985 και έπειτα το ποσοστό αυτό τετραπλασιάστηκε από το 0,05% στο 0,23%.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί, πως μια γυναίκα μεγαλύτερη των 40 ετών μπορεί να φέρει εις πέρας μια εγκυμοσύνη με επιτυχία. Εντούτοις, υπάρχουν κάποιοι λόγοι επαγρύπνησης ακόμα και πριν αυτή συλλάβει, οι οποίοι συνδέονται με την ηλικία της.

Μάθετε για τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, που επιλέγουν να τεκνοποιήσουν μετά τα 40 στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr



Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Διαβάστε περισσότερα για τι θέμα ΕΔΩ!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved