Μουσική μέσα στη μήτρα: Κάνει πιο έξυπνο το μωρό; (vid)

Μουσική στην εγκυμοσύνη: Πώς επιδρά στην ανάπτυξη του εμβρύου; 

Μενέλαος Λυγνός
Μουσική μέσα στη μήτρα: Κάνει πιο έξυπνο το μωρό; (vid)

Το έμβρυο κατανοεί τη γλώσσα της μουσικής και συχνά ανταποκρίνεται σε αυτή κάνοντας κάποιες κινήσεις μέσα στη μήτρα. Αυτό προκύπτει από μελέτες που έχουν γίνει για να διαπιστωθεί πώς επιδρά η μουσική στα αγέννητα μωρά.

Επίσης, η μουσική κατά την εγκυμοσύνη, δεν επιδρά θετικά μόνο στη μητέρα αλλά και στο έμβρυο. Τα θετικά «κύματα» που δέχεται η έγκυος ακούγοντας μουσική δημιουργούν μια προγεννητική διέγερση που τη βοηθά να συνδεθεί με το αγέννητο μωρό της. Τα επίπεδα στρες και άγχους μειώνονται και έτσι θα μειωθεί και το τυχόν στρες που το αγέννητο μωρό μπορεί να αισθανθεί στη μήτρα.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το αγέννητο μωρό σας θα μπορεί να θυμάται τη μουσική και τους ήχους που ακούσατε ενώ ήσασταν έγκυος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μουσική για να χαλαρώσετε το μικρό σας αφού γεννηθεί. Το μωρό θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους ήχους και έτσι θα είναι πιο εύκολο να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.

Μάθετε, αν το μωράκι σας γίνεται πιο έξυπνο, όταν του βάζετε μουσική, όσο είναι ακόμα μέσα στη μήτρα, από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για το mothersblog.gr



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved