Ινομυώματα μήτρας: Τι είναι, γιατί εμφανίζονται, πώς αντιμετωπίζονται (vid)

Ινομυώματα μήτρας: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία!

Μενέλαος Λυγνός
Ινομυώματα μήτρας: Τι είναι, γιατί εμφανίζονται, πώς αντιμετωπίζονται (vid)

ινομυώματα είναι εξαιρετικά συνηθισμένα καλοήθη μορφώματα, τα οποία εμφανίζονται στη μήτρα και συνήθως δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα!

Τα μορφώματα αυτά αποτελούν τον πιο συνήθη τύπο καλοήθους όγκου της μήτρας και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία φαίνεται, πως εντοπίζονται σε ποσοστό περίπου 50% των γυναικών με ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών, ενώ υπάρχουν και μελέτες, που ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 70%!

Πότε εμφανίζει μια γυναίκα ινομυώματα;

Μία γυναίκα είναι πιθανότερο να εμφανίσει ινομυώματα στη μήτρα της, αν έχει συγγενή με ινομυωματώδη μήτρα. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν κάνει παιδιά φαίνεται, πως εμφανίζουν πιο συχνά ινομυώματα, ενώ υπάρχουν και στοιχεία, τα οποία συνδέουν την εμφάνιση των ινομυωμάτων με την παχυσαρκία. Αντίθετα, η πιθανότητα εμφάνισης ινομυωμάτων ενδέχεται να μειώνεται με κάθε εγκυμοσύνη.

Το μέγεθος των ινομυωμάτων αυξάνεται κάτω από την επιρροή κάποιων ορμονών, που ονομάζονται οιστρογόνα. Τα επίπεδα των ορμονών αυτών στο αίμα της γυναίκας είναι υψηλότερα, όσο αυτή βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, ενώ ανεβαίνουν έτι περαιτέρω με την κύηση και το θηλασμό. Τουναντίον, πτώση των επιπέδων αυτών καταγράφεται με την εμμηνόπαυση.

Συνεπώς, τα ινομυώματα εμφανίζονται κατά κανόνα όσο η γυναίκα βρίσκεται ακόμα σε αναπαραγωγική ηλικία και σε μερικές περιπτώσεις το μέγεθός τους αυξάνεται κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού, ενώ αντίστοιχα μειώνεται στην εμμηνόπαυση.

Δώστε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που έχετε γύρω από τα ινομυώματα μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Μothersblog.gr!




Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!



Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved